Tenisz: Babos Tímea a csúnya, küzdős meccsekből is sokat tanul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.30. 09:40
null
Babos Tímeáék tornát nyertek a hétvégén (Fotó: molcsapat.hu)
Babos Tímea a hétvégén első idei tornagyőzelmét aratta, a magyar teniszező a molcsapat.hu-nak adott interjújában elmondta, biztos benne, hogy kilábal a hullámvölgyből és újra régi önmagát láthatjuk a pályán.

 

A 25 éves játékos egyesben is elindult Isztambulban, és bár a selejtezőben kikapott, szerencsés vesztesként a főtáblára került, ahol sikerrel vette az első fordulót.

„Megérte elmenni, úgy gondolom – mondta Babos Tímea a Mol Csapatnak a tornagyőzelem után. – Játszottam egyesben négy meccset, és ugyan felemás mérleggel zártam, de a legfontosabb, hogy minél több tétmérkőzést játsszak, megvalósult. Nem feltétlenül szép meccseket játszottam, de kellett mindegyik, a csúnya, a küzdős, mindegyikből tanultam.”

„Párosban idén van egy Australian Open-döntőnk, azóta sajnos nem jött ki a lépés, de nagyon örülünk a sikernek, és várjuk az Roland Garros rajtját. A páros most azért is szép, mert Kiki hullafáradt volt egész héten a Fed-kupa, illetve a Martic elleni meccse miatt, nekem pedig a talpam fáj rettenetesen már napok óta sajnos. A negyeddöntőt nehéznek vártuk, hiszen Kiki előtte a szezon leghosszabb meccsét veszítette el, így érzelmileg és fizikailag is kimerült volt; ráadásul éjjel kerültünk pályára. Szerencsére sikerrel vettük az akadályt, és utána már jól játszottunk, főleg a döntőben. A mezőny szerintem jó volt, első ránézésre legalábbis, az, hogy a döntő sima volt, nem csak a mi »hibánk«. A győzelemnek örülni kell, és mi ezt is tesszük” – tette hozzá a 25 éves játékos, aki nehezen viseli, hogy egyesben kevésbé megy neki.

„Természetesen megvisel az egyesbeli hullámvölgy, de biztos vagyok benne, hogy vissza fogok találni a helyes útra, csak türelem, hit és munka kell hozzá. Esetleg egy kis mázli. Aki ismer, tudja, hogy a munkában nem ismerek megalkuvást, ha egyszer visszatalálok a sorozatos győzelmek útjára, sínen leszek, de türelmesnek kell lennem. Párosban egy pillanatig nem pánikoltunk, bízunk egymásban, az, hogy egy-egy nyerhető meccset elbuktunk, nem jelenti azt, hogy ne alkotnánk jó párost szerintem. Továbbra is nagyon szeretünk egymással játszani, élvezzük a játékot, ez nagyon fontos” – vélekedett Babos Tímea, aki hozzátette, hogy nem találta még meg az új edzőjét, de keresi gőzerővel.

Babosnak ez volt a 35. döntője és a 21. sikere párosban WTA-tornán.

WTA-TORNA, ISZTAMBUL (250 000 dollár, salak)
PÁROS, DÖNTŐ

Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Guarachi, Santamaria (chilei, amerikai) 6:1, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik