Tenisz: Babos számára igazolás a két nagy tornagyőzelem

Vágólapra másolva!
2018.01.30. 20:25
Az Australian Open női páros versenyének megnyerése után Babos Tímea úgy érzi, nem véletlen, hogy a legutóbbi két fontos páros viadalt (a melbourne-i grand slam torna előtt a tavaly év végi WTA-vb-t) ő nyerte meg, különböző partnerekkel.

„A tavalyi világbajnokság kapcsán kapták fel nagyon sokan a fejüket, és örülök, hogy az elmúlt két fontos versenyt is meg tudtam nyerni két különböző partnerrel, ez egy kicsi igazolás nekem és mindenki másnak – mondta Babos Tímea a Digi Sport Sport24 hírműsorában. – Úgyhogy én ezt nagyon pozitívan élem meg, örülök neki, hogy ennyien drukkolnak, és ennyien nézik a meccsemet vagy nézték a döntőket. Nekem ez nagyon motiváló és pozitív, és remélem, a jövőben is sok ilyen vagy még jobb eredménnyel tudok szolgálni.”Babos Tímea a Digi Sport Sport24 hírműsorában. – Úgyhogy én ezt nagyon pozitívan élem meg, örülök neki, hogy ennyien drukkolnak, és ennyien nézik a meccsemet vagy nézték a döntőket. Nekem ez nagyon motiváló és pozitív, és remélem, a jövőben is sok ilyen vagy még jobb eredménnyel tudok szolgálni.”

Babos Tímea azt is elárulta, hogy az előző év végéig nagyon keveset készült kifejezetten a páros teniszre.

„Évek óta nagyon-nagyon jól játszottam párosban, és voltak nagyon jó eredményeim, és mindezt úgy értem el, hogy a párost igazán sohasem gyakoroltam – mondta Babos. – Tavaly év végén úgy döntöttünk az edzőmmel, hogy ha egy héten egyszer-kétszer gyakoroljuk, meg amikor már csak párosozom a versenyeken, akkor nem csak az egyénit gyakorolom, hanem néha a párost is; ez sokat segít, és ez nagyon meglátszik a röptejátékomon vagy épp a taktikai érzékemen.”

Babos Tímea ezen a héten már a tajvani WTA-tornán szerepel, újabb partner oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik