Tenisz: Babos nagy csatában kikapott párosbeli partnerétől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.08. 01:43
null
Babos Tímea nagy csatában kikapott párosbeli partnerétől (Fotó: MTI/EPA/Miguel Sierra)
Babos Tímea három játszmában kikapott az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovától – idei párospartnerétől – a Monterreyben zajló kemény pályás WTA-teniszverseny pénteki negyeddöntőjében.

 

Az első négy gémben mindkét játékos nyerte a saját adogatását, 2:2-nél aztán Pavljucsenkova brékelt, és lépéselőnyét második kiemelthez méltón könyörtelenül ki is használta. 2:4-nél Babos 0:40-ről még egyenlített, de a következő két labdamenetet elveszítette (2:5), orosz riválisa pedig saját adogatása során pontra váltotta első szettlabdáját (2:6).

A második játszma újfent Babos eredményes adogatójátékával kezdődött, sőt az ötödik helyen kiemelt magyar játékos másodjára is pontot csinált szerváiból – bréklabdát ásszal semlegesítve. 2:2-nél rosszul indult az adogatójáték, Babos mérgében el is dobta az ütőjét – talán éppen erre volt szüksége akkor, mert négy hibátlan labdamenettel megtartotta a gémet... A megélénkülő széllel is küzdve Pavljucsenkova nehezen hozta a következő adogatójátékát, Babos magabiztosan nullára nyerte a sajátját, majd nagyot küzdve elvette az oroszét, fogta a sajátját – és az övé lett a második játszma (6:3).

Pavljucsenkova átmenetileg rendkívül bizonytalanná váló játéka is hozzájárult ahhoz, hogy Babos brékkel kezdte a döntő szettet, az viszont már a magyar játékos érdeme, hogy remek szervákra építve növelte előnyét. Babos nagyon belelendült, de utólag fájdalmasnak minősíthető fejlemény, hogy 2:0-s vezetésénél „hagyta” Pavljulcsenkovát 0:40-ről gémet nyerni. A következő adogatójátékát Babos még megnyerte, de orosz riválisa ekkor már megint első játszmabeli önmagát adta, és három játékot besöpörve fordított (3:4).

Innentől Baboson volt az egyenlítési kényszer: kétszer sikerült, és bár volt labdája a 6:6-hoz is, harmadszor már nem. Az egyenlő állást követő labdamenetnél Babos outot reklamált, nem kapta meg az ítéletet, a világranglista 16.-helyezett Pavljucsenkova meccslabdához jutott, és nem is hagyta elveszni (5:7).

WTA-TORNA, MONTERREY (226 750, kemény pálya)
EGYES, negyeddöntő

Pavljucsenkova (orosz, 2.)–Babos (magyar, 5.) 6:2, 3:6, 7:5
Garcia (francia)–Boserup (amerikai) 6:3, 6:2
Suarez Navarro (spanyol, 4.)–Cornet (francia, 7.) 6:1, 6:1
Kerber (német, 1.)–Watson (brit) 6:4, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik