Tenisz: Babos két szettben legyőzte a negyedik kiemeltet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.21. 20:15
Babos Tímea 7:5, 7:5-re nyert korábbi páros társa, a világranglista 14. helyén álló, negyedik kiemelt Kristina Mladenovic ellen a New Haven-i kemény pályás teniszverseny első fordulójában.

A két játékos jól ismeri egymást, hiszen korábban sikeres párost alkottak, három WTA-tornát nyertek meg együtt, de döntőt játszottak többek között Wimbledonban is. Az egymás elleni mérlegük 4–2 volt a francia javára, bár a legutóbbi összecsapásukat Babos nyerte meg simán tavaly Moszkvában.

Babos Tímea a mérkőzésen
– mind a hat bréklabdáját kihasználta;
– 6 ászt és 24 nyerőt ütött.

Most is ő kezdett jobban, bátor, agresszív tenisszel kétszer is brékelőnybe került, és ugyan Mladenovic 5:4-re fordítani tudott, ezután sorozatban három játék Timié lett, ezzel a szett is.

A lendület továbbvitte a második játszma elején is, 2:0-ra vezetett, itt azonban megtorpant, és Mladenovic 5:2-re fordított.

A 4. kiemelt franciának 5:3-nál kettő, 5:4-nél egy szettlabdája volt, de egyikkel sem tudott élni. Egyre türelmetlenebb lett (12 kettős hibával zárt), ezzel párhuzamosan pedig Timi újra magára talált, és egy újabb 7:5-ös játszmával lezárta a meccset. A következő ellenfele az ausztrál Daria Gavrilova lesz, aki a cseh Kristyna Plískovát búcsúztatta döntő szettben.



Érdekesség, hogy legjobb női teniszezőnk egy héttel ezelőtt a cincinnati torna 1. fordulójában 7:5, 7:5-re kapott ki Roberta Vincitől, a második játszmát 5:2-es előnyről elbukva. Fordult a kocka.

„Elég jól kezdtem a mérkőzést, de utána voltak rosszabb időszakaim – olvasható Babos nyilatkozata a babostimea.hu-n. – Végül sikerült megnyernem az első szettet! Utána a másodikat is nagyon jól kezdtem, de sajnos volt egy furcsa gém, ami elment. Utána talán picit idegesebb lettem, így emiatt is hirtelen 2:5 lett. De ekkor újra megnyugodtam, azért sikerült visszajönni. Végre egy olyan meccs, amelyen én fordítottam vesztett helyzetből! Ennek nagyon örülök! Nem mondom, hogy ez szép győzelem volt. Legalábbis abból a szempontból, hogy nem volt végig „nagy játék”. De a lényeg a győzelem, most ez a legfontosabb! Várom a következő mérkőzést!”

WTA-TORNA, NEW HAVEN (710 900 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ

Babos–Mladenovic (francia, 4.) 7:5, 7:5
Bogdan (román)–Vesznyina (orosz, 5.) 7:5, 7:5
Peng Suaj (kínai, 8.)–Siniakova (cseh) 1:6, 6:3, 7:6 (7–3)
Bouchard (kanadai)–Davis (amerikai) 6:1, 6:3
Gavrilova (ausztrál)–Kri. Plísková (cseh) 7:5, 4:6, 7:5
Csang (kínai)–Kvitová (cseh, 3.) 6:2, 6:1
Pavljucsenkova (orosz, 6.)–McHale (amerikai) 3:6, 6:2, 6:4
Kaszatkina (orosz)–Strycová (cseh, 7.) 7:5, 6:3
Flipkens (belga)–Curenko (ukrán) 6:2, 6:3
Mertens (belga)–Bertens (holland) 4:6, 6:4, 6:2
Linette (lengyel)–Vinci (olasz) 6:3, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik