Tenisz: Babos borzalmas első játszma után búcsúzott Isztambultól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.25. 19:21
null
Ez nem Babos napja volt (Fotó: AFP)
A világranglista 142. helyén rangsorolt Babos Tímea két szettben, 6:0, 7:6-ra vereséget szenvedett az orosz Veronyika Kugyermetovától az isztambuli salakpályás tenisztorna második fordulójában.

A szerencsés vesztesként főtáblára kerülő világranglista-142. Babos Tímea a 76. helyen rangsorolt és szintén a kvalifikációból induló orosz Veronyika Kugyermetovával találkozott. A magyar lány számára nem kezdődött jól a meccs, 22 éves ellenfele ugyanis az első két adogatását rögtön elvette – a mérkőzést roppant rosszul indító Babosnak egy alkalommal sikerült például Kugyermetova nem túl acélos fogadását a saját T-vonalához lerövidítenie a harmadik gémben.

Az orosz viszont a játék minden elemében jobbnak bizonyult, bár különösebb extra teljesítményt nem nyújtott: elütései tenyeressel és fonákkal is megoldhatatlan feladatot jelentettek a magyar teniszező számára. Magabiztosan hozta az adogatójátékait és fogadóként sem jelentett számára gondot elvenni az egykor a világranglista 25. helyén is álló Babos szerváit, így mindössze 22 perc alatt 6:0-ra hozta is az első játszmát.

A játék képe eleinte a folytatásban sem változott, Kugyermetova azonnal brékelt, és innentől fogva Babos rohant az eredmény után. Az orosz 3–0-s vezetésénél aztán váratlanul elvette ellenfele adogatását, de nem sokra ment vele, a szervajátéka továbbra sem működött, igaz, ekkor az oroszé sem nagyon, így folytatódott a „brékfesztivál”, miközben Babos azért egy meccslabda hárítása után, 6:0, 5:3-nál – első alkalommal a mérkőzésen – megnyerte a saját adogatását.

Végül további három meccslabdát hárítva 5:5-nél egyenlített, zsinórban három gémet nyerve sikerült rövidítésre mentenie a második szettben, ott azonban az orosz akarata érvényesült: bár Babos újabb mérkőzéslabdát is hárított, végül Kugyermetova a hatodikkal megnyerte a találkozót, s így a legjobb nyolc közé került.

WTA-TORNA, ISZTAMBUL (250 000 dollár, salak)
EGYES, 2. FORDULÓ (a nyolc közé jutásért)

Kugyermetova (orosz)–Babos 6:0, 7:6 (7–4)
Mladenovic (francia)–Kozlova (ukrán) 6:1, 6:2
Martic (horvát)–Bogdan (román) 4:6, 7:5, 6:3
Vondrousová (cseh)–Kuznyecova (orosz) 6:4, 6:3

WTA-TORNA, STUTTGART (886 077 dollár, salak)
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Azarenka (fehérorosz)–Ka. Plísková (cseh, 4.) 4:6, 6:3, 6:4
Oszaka (japán, 1.)–Hszieh (tajvani) 6:4, 6:3
Kerber (német, 5.)–Petkovic (német) 6:2, 6:4
Bertens (holland, 6.)–Bencic (svájci) 4:6, 6:3, 6:4
Sevastova (lett, 7.)–Siegemund (német) 6:4, 6:3
Kontaveit (észt, 8.)–Pavljucsenkova (orosz) 6:3, 6:2
Vekic (horvát)–Kaszatkina (orosz) 6:1, 7:5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik