Tenisz: Babos 2016-ban már nem Mladenoviccsal párosozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.02. 17:27
null
A wimbledoni torna után törés következett be Babos és Mladenovic kapcsolatában (Fotó: Action Images – archív)
A szingapúri WTA-világbajnokság páros versenyét követően Babos Tímea és Kristina Mladenovic közösen úgy döntött, hogy a 2016-os szezonban új társsal lépnek pályára a WTA- és Grand Slam-versenyeken – olvasható a magyar játékos hivatalos honlapján.

 

A 22 éves magyar játékos a korábbi világelső, páros specialista Katarina Srebotnikkal indul a versenyeken, Mladenovic pedig – a riói olimpiát is szem előtt tartva – a szintén francia Caroline Garciával próbálkozik.

„Azt gondolom, hogy nagyon-nagyon sokáig ez egy remek kapcsolat volt. Képesek voltunk a legjobbakat megverni, nagy győzelmeket aratni. Mindkettőnknek nagy céljai voltak a párossal, ki akartunk jutni a világbajnokságra. Jó párost alkottunk, jól kiegészítettük egymást” – mondta Babos Tímea.

„Sajnos volt egy törés a wimbledoni torna után, így talán jól is jön nekünk a szünet. Nem hiszem, hogy a kapcsolatunk végét jelentené, hiszen mindig is hosszútávban gondolkodtunk. Az olimpia évére azonban máshogy alakultak a dolgaink. Összességében nekem talán ez picit szerencsésebb is, hiszen jobban tudok az egyéni szereplésemre figyelni. Mindemellett természetesen ezentúl is maximálisan odateszem magam a párosra. Ezúton is szeretném megköszönni Kikinek a sikereket és persze sok sikert kívánok neki!”

„Srebotnik kiváló játékos. Korábbi egyéni sikerei után párosban más-más partnerrel is tudott világelső lenni. Női és vegyes párosban többször nyert Grand Slam-versenyt. Tapasztalt játékos, a tenyeres oldalon játszik, szerintem jól tudjuk majd egymásnak segíteni. És nem mellékesen már csak párost játszik. Így talán valamivel könnyebb lesz a közös munka, a közös versenyprogram összeállítása” – tette hozzá a magyar éljátékos.

„Kettőezer-tizenhatban is a világbajnokság a célom! Ebben a szezonban Srebotniknak és nekem is sikerült kiharcolni a részvételt egy másik társsal. Ő Garciával, én Kikivel, így miért ne gondolhatnám azt, hogy jövőre együtt is sikerülhet. Ezen kívül egy kiegyensúlyozott, jó eredményekkel teli, mosolygós évet várok az új partneremmel is. Azon leszünk, hogy ez sikerüljön.”

A 34 éves szlovén Srebotnik 14. helyen áll a páros világranglistán, karrierje legjobbjaként világelső (2011. július 4.) volt. Garciával duóban egy győzelemmel és két vereséggel zárt a szingapúri WTA-vb csoportkörében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik