D. Á. 2020.03.18 10:57 Frissítve: 2020.03.19 01:29

Tenisz: Az lenne a legjobb, ha befagyasztanák a világranglistát – Fucsovics

A teniszezők hathetes kényszerszünetéből egy már letelt, azonban ténylegesen nem kerültünk közelebb a folytatáshoz. A Digi Sport híradójának nyilatkozó Fucsovics Márton részletezte a saját terveit, ami egy-két hét szinten tartás után három-négy hét kemény edzésből áll. A 28 éves kiválóság arról is beszélt, hogy szerinte mi lenne a legészszerűbb tennivaló a világranglistával kapcsolatban.„Egy nagyon speciális helyzet, ami most fennáll, az edzőimmel leültünk, és átbeszéltük a továbbiakat, illetve próbáltuk megtervezni a következő pár hetet. Nem volt egyszerű, a következő egy-két hétben próbálunk egy kicsit lazábban szinten tartani, és utána egy három-négyhetes kemény felkészülést fogunk elvégezni. Nehéz lesz utazgatni, nehéz lesz partnereket találni, lehet, hogy be fognak zárni a teniszklubok is. Ne menjünk ebbe most bele, de nehéz lesz megtervezni ezt a pár hetet” – mondta a Sport24-nek telefonon a világranglista-83. Fucsovics Márton.

Ha újraindul a teniszélet, Fucsovics azonnal készen áll majd a startra: „Ahogy el lehet kezdeni, én rögtön fogok játszani. Most az első verseny, amely lehetséges, az a müncheni 250-es torna, majd utána rögtön Madrid és Róma következne, de ugye ebben a két városban, két országban a legrosszabb a helyzet, úgyhogy még ez is kérdőjel” – folytatta a 28 esztendős játékos. 

Az egyik legfőbb kérdés a teniszezőknél, hogy mi lesz a ranglistapontokkal, hiszen, például az Indian Wells-i megvédendő egységeket levonták.

„Mindennap kapok tájékoztatást az ATP-től, de még mindig azt írják, hogy tárgyalás alatt van ez a dolog. Szerintem az lenne a legjobb, ha valamilyen módon befagyasztanák a ranglistát, és senki nem veszítene a pontjából. Egy évben 18 verseny számít be a pontozásba, lehet, hogy ezt ki kellene tolni 24-re vagy 26-ra, és a tavalyi pontokat pedig jövőre kellene megvédeni” – mondta a magyar teniszező.

Az év végi Davis-kupa-döntő megrendezése egyelőre nincs veszélyben, ahol majd először Magyarország is képviselteti magát. A csoportbeli ellenfeleink pedig Horvátország és Ausztrália lesznek, erről Köves Gábor korábban azt mondta: lehetne rosszabb is.

„Egyetértek, az, hogy kijutottunk, egy óriási eredmény. Ha ilyen játékot mutatunk fel, mint az elmúlt pár Davis-kupa-meccsen, akkor bármi megtörténhet” – tette hozzá Fucsovics.

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.

2020.03.07 22:54:22

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A csapattal – és ezt tessék szó szerint venni…

2020.03.07 16:31:37

Tenisz H. Á., K. R.

A magyar teniszválogatott 3–2-re legyőzte Belgiumot, így ott lesz a madridi fináléban.