Tenisz: Az lenne a legjobb, ha befagyasztanák a világranglistát – Fucsovics

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.03.18. 10:57
A teniszezők hathetes kényszerszünetéből egy már letelt, azonban ténylegesen nem kerültünk közelebb a folytatáshoz. A Digi Sport híradójának nyilatkozó Fucsovics Márton részletezte a saját terveit, ami egy-két hét szinten tartás után három-négy hét kemény edzésből áll. A 28 éves kiválóság arról is beszélt, hogy szerinte mi lenne a legészszerűbb tennivaló a világranglistával kapcsolatban.





„Egy nagyon speciális helyzet, ami most fennáll, az edzőimmel leültünk, és átbeszéltük a továbbiakat, illetve próbáltuk megtervezni a következő pár hetet. Nem volt egyszerű, a következő egy-két hétben próbálunk egy kicsit lazábban szinten tartani, és utána egy három-négyhetes kemény felkészülést fogunk elvégezni. Nehéz lesz utazgatni, nehéz lesz partnereket találni, lehet, hogy be fognak zárni a teniszklubok is. Ne menjünk ebbe most bele, de nehéz lesz megtervezni ezt a pár hetet” – mondta a Sport24-nek telefonon a világranglista-83. Fucsovics Márton.

Ha újraindul a teniszélet, Fucsovics azonnal készen áll majd a startra: „Ahogy el lehet kezdeni, én rögtön fogok játszani. Most az első verseny, amely lehetséges, az a müncheni 250-es torna, majd utána rögtön Madrid és Róma következne, de ugye ebben a két városban, két országban a legrosszabb a helyzet, úgyhogy még ez is kérdőjel” – folytatta a 28 esztendős játékos.

Az egyik legfőbb kérdés a teniszezőknél, hogy mi lesz a ranglistapontokkal, hiszen, például az Indian Wells-i megvédendő egységeket levonták.

„Mindennap kapok tájékoztatást az ATP-től, de még mindig azt írják, hogy tárgyalás alatt van ez a dolog. Szerintem az lenne a legjobb, ha valamilyen módon befagyasztanák a ranglistát, és senki nem veszítene a pontjából. Egy évben 18 verseny számít be a pontozásba, lehet, hogy ezt ki kellene tolni 24-re vagy 26-ra, és a tavalyi pontokat pedig jövőre kellene megvédeni” – mondta a magyar teniszező.

Az év végi Davis-kupa-döntő megrendezése egyelőre nincs veszélyben, ahol majd először Magyarország is képviselteti magát. A csoportbeli ellenfeleink pedig Horvátország és Ausztrália lesznek, erről Köves Gábor korábban azt mondta: lehetne rosszabb is.

„Egyetértek, az, hogy kijutottunk, egy óriási eredmény. Ha ilyen játékot mutatunk fel, mint az elmúlt pár Davis-kupa-meccsen, akkor bármi megtörténhet” – tette hozzá Fucsovics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik