Tenisz: Arn Gréta két játszmában legyőzte Marija Sarapovát

Vágólapra másolva!
2011.01.06. 02:37
null
Arn Gréta nem számított rá, hogy két szettben legyőzi Sarapovát (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Arn Gréta óriási meglepetésre másfél óra alatt 6:2, 7:5-re legyőzte a korábbi világelső Marija Sarapovát, és bejutott az aucklandi WTA-torna elődöntőjébe, ahol a Julia Görges–Katerina Bondarenko meccs győztese lesz az ellenfele.

 


Álomszerűen indult a találkozó, ugyanis Arn Gréta már az első játékban azonnal elvette ellenfele adogatását. Meglepő módon a magyar teniszező volt nyugodtabb az elején, Sarapova viszont rengeteget rontott.

Így húsz perc alatt Arn 5:1-es előnybe került, amelyet a lehető legegyszerűbb taktikával harcolt ki a korábbi világelső ellen. Néhány szép nyerőütést leszámítva ugyanis csak arra törekedett, hogy visszaadja a labdákat és hagyja, hogy ellenfele hibázzon, Sarapova pedig szerencsére partner volt ebben.

Úgy tűnt, mintha képtelen lenne eltalálni a pályát, és nem is tudott kiegyenlíteni, Arn egy védhetetlen, fonákra helyezett szervával kihasználta második szettlabdáját, s 6:2-re megnyerte a nyitó játszmát.

Az álom azonban ezzel még nem ért véget. A 31 éves magyar játékos a második szettet is ugyanúgy kezdte, ahogy az elsőt: elvette riválisa adogatását. Sarapova ezután azonban összeszedte magát, és miután visszavette az elbukott adogatást, 4:2-re is vezetett, azonban Arn néhány tökéletes fonáknak köszönhetően percek alatt kiegyenlített. Majd 5:5-nél már ő vette el Sarapova szerváját, s magabiztosan ki is szerválta a meccset, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne.

„Úgy érzem magam, mint egy kislány, akinek az álma vált valóra – mondta Arn még a pályán, majd a Nemzeti Sporttal is megosztotta élményeit. – Ez egy szenzációs siker. Abszolút nem számítottam arra, hogy két játszmában le tudom győzni Sarapovát. Még most sem hiszem el. Tény, hogy az első szettben nagyon sokat hibázott, de úgy érzem, ez amiatt is volt, mert nem hagytam neki más lehetőséget. Miután feljavult, elképesztő ütései voltak, de éreztem, hogy nem képes tartani azt a színvonalat. A mérkőzés előtt és alatt is lehetett érezni, hogy ő itt a királynő, de most szerencsére engem sem hagynak békén, és ez jó érzés, kellemes feladat.”

WTA-TORNA, ASB CLASSIC, AUCKLAND (220 000 dollár, kemény pálya) 
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Arn (magyar)–Sarapova (orosz, 1.) 6:2, 7:5

Görges (német, 4.)–K. Bondarenko (ukrán) 5:7, 6:2, 6:2

Peng Su-aj (kínai)–Watson (brit) 6:4, 7:5

Wickmayer (belga, 2.)–Halep (román) 6:0, 6:2
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Arn (magyar)–Görges (német, 4.)
Peng Su-aj (kínai)–Wickmayer (belga, 2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik