Tenisz: Andy Murraynek nem az idény folytatása a legfontosabb

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.29. 10:36
null
Andy Murray szerint vannak fontosabb dolgok is, mint az idény mihamarabbi újraindítása (Fotó: AFP)
A háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Andy Murray szerint jelenleg vannak fontosabb dolgok is annál, minthogy minél hamarabb újraindulhasson a teniszidény.

 

A legutóbbi két olimpia egyéni győztese közölte, a játékosok először is vissza akarják kapni a rendes életüket.

„Az első az, hogy állítsuk meg a koronavírus-járványt. Ha ez megvan, akkor jöhetnek a normális, hétköznapi dolgok, és csak utána a versenyzés. Ha újra beindul a nemzetközi teniszélet, az hozzájárulhat egy esetleges második fertőzési hullámhoz, ami megint lelassítana mindent” – fejtette ki a skót játékos.

A 32 éves Murray véleményéhez csatlakozott egyik legfőbb riválisa, a 19-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal is.

„Nem tudok a korlátozások megszüntetése után rögtön versenyezni. Látni akarom a családomat és a barátaimat, bulizni akarok, vagy úszni egyet a tengerben. Szabadnak akarom érezni magam, és átölelni a szeretteimet”
– jelentette ki a spanyol sztár hangsúlyozva, nem tud elképzelni olyan jövőt, amelyben nem ölelheti át a rég nem látott játékostársakat.

A két teniszcsillag hétfőn összecsapott egymással a virtuális madridi tornán, és Murray csupán egy pontot vesztett a játékkonzollal nemrég megismerkedő Nadal ellen.

„Ehhez nem kellett sokat edzenem, Rafa nem valami jó. Ha beszélnek vele, mondják meg neki, hogy legközelebb ne legyen ilyen rossz vesztes” – mondta a meccs utáni online interjúban Murray.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik