Tenisz: a világelső párost legyőzve nyertek tornát Babosék

Vágólapra másolva!
2012.06.17. 22:21
null
Babos Tímea eddigi legnagyobb sikerét érte el párosban (fotó: babostimea.hu)
Címkék
Babos Tímea és párja, a tajvani Hszie Szu-vej gyakorlatilag az első fordulóból indulva egy nap alatt nyert tornát Birminghamben, miután a döntőben végül szuper tie-break után győzte le a világ legjobbjaként számon tartott amerikai Liezel Huber, Lisa Raymond párost.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Babosék két nap alatt sem tudták befejezni a Heather Watson, Laura Robson elleni első körös mérkőzésüket, vasárnap azonban alaposan összesűrűsödtek az események. A magyar, tajvani páros 6:2, 0:1-es előnyénél a britek ma reggelre feladták az összecsapást, így Babosék bejutottak a negyedöntőbe, amelyben az első szettet kevesebb mint fél óra alatt elveszítették a 3. kiemelt Natalie Grandin, Vladimíra Uhlírová duóval szemben. A másodikat viszont magabiztosan megnyerték, kiharcolták a szuper tie-breaket, ami szintén az övék lett.

ÖRÖMSZAVAK
A győzelem után a magyar játékos honlapjának, a babostimea.hu-nak nyilatkozott: „Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy ilyen páros ellen sikerült tornát nyernünk! Végig jól játszottam, Hszie Szu-vej picit álmosan kezdett, de aztán gyorsan belelendült. Voltak nehezebb pillanatok a mérkőzésen, voltak ingadozások, de úgy gondolom, színvonalas döntőt láthatott a közönség. A két rövidítésben akadtak olyan labdamenetek, amelyeket jobban is megjátszattunk volna, de füvön tényleg apróságokon múlik a siker" – olvashatók a fiatal magyar teniszező örömszavai honlapján, a babostimea.hu-n.

„A bajnoki rövidítés is ezt mutatta, hiszen 4–8 után nekünk jöttek be az ütések, 7–8-nál két jó szervával harcoltam ki a meccslabdát. Ekkor a tenyeresemre kaptam az adogatást, szerencsére sikerült az elütésem. Időnként előfordultak hibák, de ez természetes, hiszen mindenki a legjobbját akarja nyújtani. A hét elején még nem ment igazán egyesben, mert alig tudtam füvön készülni. De mostanra azért belelendülhettem. A jövő héten Eastbourne-ben felszabadultan teniszezhetek, hiszen egyesben nincs veszítenivalóm Safárová ellen" – mondta Babos Tímea.

Babosék az elődöntőben a Csang Su-aj, Cseng Csie kínai párossal csaptak volna össze, ellenfelük azonban visszalépett. Babos és Szu-vej azonban a fináléban bizonyította, hogy egyáltalán nem érdemtelen a helye a döntőben.

Ellenfelük a világranglistát nagy fölénnyel vezető amerikai Liezel Huber, Lisa Raymond páros volt. Babosék 7:5-re megnyerték az első szettet, a második játszmában viszont elhúztak az amerikaiak, ám végül csak rövidítés után tudtak kiegyenlíteni. A bajnoki címért következett a szuper tie-break, amelyben már 8–4-re is vezettek Raymondék, ám végül a magyar, tajvani páros ünnepelhetett.

Babos Tímea első WTA-győzelmét ünnepelhette párosban, egyesben ebben az évben Monterreyben már győzött.

Babos a kiírás szerint hétfőn már Eastbourne-ben játszik a cseh Lucie Safárovával egyesben, és párosbeli társával is újra van fellépése.

Hír még a magyar teniszezőről, hogy Wimbledonban már nem a tajvani játékossal párosozik, eldőlt ugyanis, hogy Hszie Szu-vej párja ott a német Sabine Lisicki lesz. Az ázsiai versenyző változtatása miatt Babos Tímea az olasz Alberta Briantival indul a londoni Grand Slamen.

BABOS-HSZIE SZU-VEJ PÁROS DÖNTŐ (UTOLSÓ SZETT)

WTA-TORNA, AEGON CLASSIC, BIRMINGHAM (220 000 dollár, fű)
PÁROS, DÖNTŐ
Babos, Hszie Szu-vej (magyar, tajvani)–Huber, Raymond (amerikai, 1.) 7:5, 6:7, 10–8
PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos, Hszie Szu-vej (magyar, tajvani)–Csang Su-aj, Cseng Csie (kínai) – a kínai páros visszalépett a mérkőzéstől
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik