Tenisz: a US Open után visszavonul Kim Clijsters

Vágólapra másolva!
2012.05.22. 19:12
null
Clijsters szeptemberben ismét búcsút <br />int a játéknak (fotó: Action Images)
A korábbi világelső belga Kim Clijsters kedden bejelentette, hogy a szeptemberi US Open után visszavonul a tenisztől.

A 28 éves belga játékos a sajtótájékoztatón elmondta, hogy visszavonulását azért köti az amerikai nemzetközi bajnoksághoz, mert ott érte el legnagyobb sikereit: egyesben 2005-ben, majd visszatérése után 2009-ben és 2010-ben is Flushing Meadowsban nyert Grand Slamet.

„Jelenlegi állás szerint a US Open után befejezem a karrieremet. Ezen a helyszínen értem el a legnagyobb győzelmeimet, így ez egy nagyon különleges hely számomra. A stadion mindössze 45 pernyi távolságra van az amerikai otthonomtól, és a férjem szülei is a helyszínen lehetnek” – mondta Clijsters, akinek férje a korábbi kosárlabdázó Brian Lynch.

Clijsters 2007 májusában már visszavonult egyszer a játéktól, azt követően adott életet Jada nevű lányának, majd 2009-ben fantasztikus visszatérést produkált a legnagyobb amerikai tornán, a következő évben pedig megvédte címét.

Clijsters 2011 elején megnyerte az Australian Opent, és átvette a vezetést a világranglistán, ám az utóbbi időben sérülések hátráltatják, ezért úgy döntött, kihagyja az idei salakpályás szezont, és a londoni olimpiára, valamint a US Openre koncentrál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik