Tenisz: a női világelső nem a pénz miatt szakított edzőjével

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.18. 12:19
A női teniszezők világranglistáját vezető Oszaka Naomi azt állítja: nem a pénz miatt szakított a múlt héten edzőjével, Sascha Bajinnal.

A német szakember 13 hónapig irányította Oszaka felkészülését, a 21 éves játékos vele került a világ élvonalába, majd a WTA-rangsor élére, miután tavaly megnyerte a US Opent, idén pedig az Australian Opent. A válásra mindössze két héttel a melbourne-i diadal után, teljesen váratlanul került sor, és elterjedt a hír, hogy a pénz miatt történhetett.

„Mindenki azt hiszi, hogy a pénzzel van összefüggésben az ügy, de ez nem így van, és nagyon fájó, hogy sokan ezt gondolják – mondta Dubajban Oszaka. Együtt utazom a csapatom tagjaival, többet vagyok velük, mint a családommal. Soha nem tennék ilyet velük. Az ok az, hogy számomra a legfontosabb: a siker nem mehet a boldogságom rovására. És ebből nem engedek csak azért, hogy magam körül tartsak valakit.”

A 35 éves Bajin, aki korábban Serena Williams, Viktorija Azarenka és Caroline Wozniacki ütőpartnere volt, Oszakával elért sikerei nyomán az év edzője lett a WTA-nál. Irányításával a japán teniszező a 72.-ről az első helyre került a világranglistán.

Oszaka elárulta, az Australian Openen már nem működött jól közöttük a szakmai kapcsolat.

„Azt hiszem, néhányan ezt észre is vehették abból, ahogy viselkedtünk egymással” – tette hozzá, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy nem szeretne rossz érzéseket, nem akar rossz dolgokat mondani volt edzőjéről, akinek nagyon hálás a munkájáért.

Oszaka azt mondta: reméli, hogy a márciusi, Indian Wells-i tornára már meglesz az új trénere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik