H. Á. 2020.04.13 13:52 Frissítve: 2020.04.14 09:57

Tenisz: a korábbi világelső a tüdejét félti a vírustól

A 28 éves, kétszeres Grand Slam-torna-győztes Simona Halep úgy érzi, ha netán elkapná a koronavírust, az még akkor is maradandó teljesítménycsökkenéssel járna számára, ha esetleg tünetmentesen esne át rajta.

 

Halep a tüdejéért aggódik (Fotó: twitter.com)

 

Simona Halep, a tavalyi Wimbledon győztese már egy hónapja bukaresti otthonában tölti a napjait önkéntes izolációban, mert attól tart, hogy elkapja a koronavírust, és a fertőzés a későbbiekben hatással lesz a teljesítményére.

„Eleinte sokkal jobban féltem a vírustól, mint most. Analizáltam a helyzetet és rá kellett ébredjek, hogy ha megfelelően védekezem, akkor minden rendben lesz. Ugyanakkor különösen aggódom azok miatt, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek: még az egészséges emberek tüdejében is súlyos károkat okoz a vírus, képzeljük el, hogy mi marad egy beteg ember tüdejében a vírus után. Én ezt el akarom kerülni, mert egy károsodott tüdővel nyilván visszaesik a teljesítmény a sportpályán. Ezért döntöttem úgy, hogy bezárkózom” – fogalmazott Halep a Garantat 100% című román tévéműsor vendégeként.

A 2018-as Roland Garros és a tavalyi Wimbledon győztese a kialakult helyzetről is elmondta a véleményét:

„Soha, még a legrosszabb rémálmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyesmi előfordulhat. Elképzelhetetlen volt számomra, hogy így le tudjon állni az egész bolygó. Ez számomra valódi sokk, mert én még fiatal vagyok és még nem éltem át hasonlót. Leginkább valami fantasztikus birodalomban tudtam csak ilyesmit elképzelni, hogy leáll minden utazás, nem közlekednek a repülőgépek, s az emberek bezárkóznak. Az egészségünk és a jólétünk megőrzése érdekében azonban ez a szükséges” – hangsúlyozta álláspontját Halep a műsorban.

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.

2020.03.07 22:54:22

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A csapattal – és ezt tessék szó szerint venni…

2020.03.07 16:31:37

Tenisz H. Á., K. R.

A magyar teniszválogatott 3–2-re legyőzte Belgiumot, így ott lesz a madridi fináléban.