Tenisz: 34 évesen élete sikerét aratta az „ismeretlen” dominikai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.08. 21:54
null
Victor Estrella nyerte meg a quitói versenyt (Fotó: Reuters)
A dominikai köztársaságbeli Victor Estrella győzelmével ért véget az ecuadori Quitóban rendezett ATP-tenisztorna. A 34 éves játékos a spanyol Feliciano Lópezt gyűrte le a fináléban, óriási küzdelem, harmadik szettes rövidítés után (7–5), és ezzel életében először diadalmaskodott ATP-viadalon.

 

 

Kijelenthető, hogy Estrella élete formájában játszik: azt követően, hogy az elmúlt évben életében először a Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen is megmérethette magát, januárban első dominikaiként a negyedik Grand Slamen, az Australian Openen is főtáblás meccset játszhatott, szombaton pedig a brazil Joao Souzával – pályafutása során ugyancsak először –, döntőt játszhatott párosban, ám két szoros játszmában vereséget szenvedett egy német duótól.

Richard Gasquet harmadszor is megnyerte a montpellier-i kemény pályás tornát, miután a döntőben 3:0-s vezetésénél feladta ellene a küzdelmet a lázas betegen pályára lépő Jerzy Janowicz.

A zágrábi viadalt Guillermo García-López nyerte meg, a döntőben 7:6, 6:3-ra megverve Andreas Seppit. A 31 éves spanyol játékos negyedszer diadalmaskodott ATP-tornán pályafutása során.

ATP 250-ES TORNA, QUITO (494 310 dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ

Estrella (dominikai köztársaságbeli, 8.)–F. López (spanyol, 1.) 6:2, 6:7, 7:6

ATP 250-ES TORNA, MONTPELLIER (494 310 euró, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Gasquet (francia, 4.)–Janowicz (lengyel, 5.) 3:0-nál Janowicz feladta

ATP 250-ES TORNA, ZÁGRÁB (494 310 euró, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

García-López (spanyol, 3.)–Seppi (olasz, 5.) 7:6, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik