Szávay nyert Pironkova ellen Madridban, jöhet Cibulková

Vágólapra másolva!
2011.05.01. 00:29
null
A vége sima volt, jöhet Cibulková (Fotó: Action Images-archív)
Címkék
A Madridban zajló, 3.5 millió dollár összdíjazású WTA-torna első fordulójában Szávay Ágnes háromszettes mérkőzésen nyert a bolgár Cvetana Pironkova ellen. A magyar teniszezőnő ellenfele a második fordulóban az a szlovák Dominika Cibulková lesz, aki elsőre a 12. helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecovát gyűrte le két nagyon sima szettben.

Szávay Ágnes már a mérkőzés elején brékhátrányba került, később azonban kiderült – a női teniszben megszokott módon –, hogy ez nem lett végzetes a magyar lány számára. Az első szettben ugyanis mindkét teniszező egyaránt kétszer elbukta saját adogatójátékát.

SZÁVAY: MINDENEM FÁJ
„Nagyon elfáradtam, szinte mindenem fájt a meccs után, ugyanakkor végtelenül boldog vagyok, hogy sikerült győznöm – mondta az MTI érdeklődésére a 22 éves magyar játékos, aki 3 óra 14 perc alatt múlta felül Pironkovát. – Bízom abban, hogy a hétfői Cibulková elleni összecsapásra már teljesen rendbe jövök és harcra kész leszek."

Így végül 6:6-nál következhetett a rövidítés, amelyben először Pironkovának ment jobban, 3–1-es vezetése után azonban jól koncentrált Szávay, s 5–5 után két labdamenetet megnyerve behúzta az első szettet.

A második játszmában már jobban „megbecsülték" saját adogatásaikat a lányok, sajnos azonban 2:2 után ismét Szávay hibázott e tekintetben, ami el is döntötte ezt a szettet, a folytatásban ugyanis már nem tudta ledolgozni hátrányát Szávay – végül Pironkova 6:4-gyel behúzta a középső szettet.

A döntő szettet Szávay jól kezdte, majd még jobban folytatta, miután 2:1-es előnyénél elvette ellenfele adogatását, méghozzá egy sima brékkel. A szett döntésére ezt követően került sor, a magyar teniszező nagy csatában hozta a saját szervajátékát, innentől kezdve pedig bolgár ellenfele semmilyen ellenállást nem tanúsított. Újabb brékkel ajándékozta meg Szávayt, aki így szerválhatott a mérkőzésért és három mérkőzéslabdához jutott, amelyből rögtön az elsőt összehozta. A mérkőzés azonban így is több mint három órán keresztül tartott.

Arn Gréta várhatóan vasárnap játszik, ellenfele a szerb Bojana Jovanovski lesz. Magyar siker esetén Arn nehéz meccsre számíthat, ugyanis várhatóan a világelső dán Caroline Wozniacki tornyosul majd a háló másik oldalán.

WTA-TORNA, MUTUA MADRILENA MADRID OPEN,
MADRID (3 500 000 dollár, salak)
1. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Szávay–Pironkova (bolgár) 7:6, 4:6, 6:1
Cibulková (szlovák)–Kuznyecova (orosz, 12.) 6:3, 6:2
Stosur (ausztrál, 5.)–Dulko (argentin) 3:6, 6:2, 6:2
Gajdosova (ausztrál)–Kirilenko (orosz) 7:5, 3:6, 7:6
Pavljucsenkova (orosz)–Cseng Csie (kínai) 6:0, 6:1
Petkovic (német, 13.)–Dominguez Lino (spanyol) 6:3, 6:1
Kvitová (cseh, 16.)–Dulgheru (román) 6:4, 6:1
Zvonarjova (orosz, 2.)–Schnyder (svájci) 6:2, 1:6, 6:2
Azarenka (fehérorosz, 4.)–Dusevina (orosz) 6:0, 6:0
A. Radwanska (lengyel, 10.)–Svedova (kazah) 2:6, 6:1, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik