Szávay érvényre juttatta a papírformát Vorácová ellen

Vágólapra másolva!
2010.02.25. 06:54
null
Szávay két szettben győzött Vorácová ellen (Fotó: Action Images, archív)
A 2. helyen kiemelt Szávay Ágnes női egyesben két szettben győzött a cseh Renata Vorácová ellen az acapulcói, 220 ezer dollár összdíjazású, salakpályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében.


Szávay Ágnesnek gyakran meggyűlik a baja a nála alacsonyabban rangsorolt teniszezőkkel, de az acapulcói torna nyolcaddöntőjében érvényre juttatta a papírformát a világranglistán 114. cseh Renata Vorácová ellen. (A csehek ellen úgy látszik, mostanában jól megy a játék, az első fordulóban a szintén cseh Sandra Záhlavová ellen győzött Szávay.)

Az első játszmában Szávaynak az első szerváival, no meg a bréklabdák értékesítésével voltak gondjai, ezek miatt jelentős hátrányba került. A világranglistán 31. helyen álló magyar lány ötször jutott bréklehetőségehz, de csak kétszer tudott élni vele.

Igaz, az első szett megnyeréséhez végül ez is elegendő volt, ugyanis Vorácová csak egyszer tudta elvenni Szávay adogatását (a cseh lánynak nem is volt erre többször lehetősége), és 5:2-es vezetése után teljesen leblokkolt, amit a magyar játékos ki tudott használni.

A 7:5-re megnyert első játszma után Szávay sokkal magabiztosabbá vált, kilenc első szervájából nyolcszor pontot ütött, négyszer brékelt, így végül simán, 6:1-re hozta a második szettet. A 21 éves magyar lány 1 óra 23 perc alatt győzött, a legjobb nyolc között a szlovén Polona Hercog lesz az ellenfele.

 WTA-TORNA, ABIERTO MEXICANO TELCEL, ACAPULCO
(220 000 dollár, salak)
NYOLCADDÖNNTŐ
V. Williams (amerikai, 1.)–Kanepi (észt) 6:4, 6:4
Pous Tio (spanyol)–Vinci (olasz, 7.) 6:3, 6:2
Fichman (kanadai)–Koritceva (ukrán) 6:2, 6:3
Gallovits (romániai)–Errani (olasz, 6.) 6:4, 5:7, 6:4
Suárez Navarro (spanyol, 5.)–Castano (kolumbiai) 6:1, 4:6, 6:2
Dulko (argentin, 3.)–B. Záhlavová-Strycová (cseh) 7:5, 6:1
Hercog (szlovén, 8.)–Cornet (francia) 6:2, 6:4
Szávay (magyar, 2.)–Vorácová (cseh) 7:5, 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik