S. Williams döntőbe reklamálta Clijsterst

Vágólapra másolva!
2009.09.13. 07:21
Címkék
A belga Kim Clijsters bejutott az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének döntőjébe, miután a szombati elődöntőn két szettben legyőzte a címvédő amerikai Serena Williamset. Clijsters a vasárnapi döntőben a dán Caroline Wozniackival mérkőzik meg, aki a másik elődöntőben a belga Yanina Wickmayer felett aratott győzelmet.

 

Serena Williams addig reklamált, míg Clijstersé nem lett a meccs (Fotó: Reuters)
Serena Williams addig reklamált, míg Clijstersé nem lett a meccs (Fotó: Reuters)

 

Már csak egy lépésre van a teljes diadallal járó visszatéréstől Kim Clijsters: a belga teniszező kiélezett meccsen 6:4, 7:5-re legyőzte a címvédő Serena Williamset a US Open elődöntőjében.

Lelátói életkép a Wozniacki-meccsről
Lelátói életkép a Wozniacki-meccsről

A belga házidöntő nem jött létre, mivel a sokat hibázó (40 ki nem kényszerített hibát ütő) Yanina Wickmayert magabiztosan „eltakarította az útból" Caroline Wozniacki, de ez keltette a kisebb feltűnést (főleg hogy a lelátó kongott az ürességtől) – az esőszünetekkel tarkított napon a legtöbb szem a másik elődöntőre szegeződött.

A kiválóan játszó Clijsters megérdemelten győzött, bár nem viharok nélkül – igaz, ezt elsősorban ellenfele dühkitörése okozta. Serena Williams ugyanis döntő fontosságú pillanatban, 5:6, 15:30-nál második szervát ütött, de a vonalbíró lábhibát – ezzel pedig kettős hibát – ítélt.

Clijsters meccslabdához jutott, Williams pedig hevesen reklamált, egészen addig, amíg pontbüntetést nem kapott, ezzel pedig a belgának nem is kellett teniszeznie az utolsó pontért… Pontosan nem tudni, mit mondott Williams, bár abból kitalálható, hogy – ez a televíziós felvételen tisztán érthető – azzal védekezik: nem gondolta komolyan, hogy megöli a vonalbírót…

„Az egész évben nem ítéltek ellenem lábhibákat, most meg végig ez történt… Azt hiszem, tényleg olyasmit mondtam, amiért pontbüntetés jár, pechemre ez pont meccslabdánál következett be" – kommentálta a végjátékot Serena.

„Kicsit sajnálom, hogy így lett vége a meccsnek, mert nagyon jól játszottam. Igazság szerint nem is nagyon tudtam, mi történik, mert a saját gondolataimmal voltam elfoglalva" – mondta Clijsters.

 

 

A másik ágról döntőbe jutó Wozniacki amondó, minden tehertől mentesen játszhatja a finálét.

„Leírhatatlanul boldog vagyok, teljesült a döntőbe jutással az egyik legnagyobb álmom. Hogy mi lesz a fináléban? Fogalmam sincs, de az biztos, hogy nekem nem lesz veszítenivalóm" – nyilatkozta a sajtótájékoztatón a dán tini.

Clijsters az első teniszező, aki anyaként játszik Grand Slam-tornán döntőt Evonne Goolagong 1980-as wimbledoni menetelése óta. Wozniacki az első dán női versenyző, aki ilyen magasan jegyzett tornán eljutott a fináléig.

TENISZ US OPEN, NEW YORK
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Clijsters (belga)–S. Williams (amerikai, 2.) 6:4, 7:5 
Wozniacki (dán, 9.)–Wickmayer (belga) 6:3, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik