Roland Garros: visszaperelné megvont pénzdíját az amerikai teniszező

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.25. 19:31
null
Nem hagyja annyiban (Fotó: AFP)
Noha a francia nemzetközi teniszbajnokság, a Roland Garros küzdelmei hetek óta véget értek, s a szervezők már elutalták a pénzdíjakat az érintetteknek, az amerikai Anna Tatishvili számára még folyik a harc a 46 000 eurós pénzdíjáért, amit az első fordulóban a görög Maria Szakkaritól elszenvedett 6:0, 6:1-es veresége után a szervezők komolytalan játékra hivatkozva megvontak tőle.

A Roland Garros női egyesének főtábláján az első fordulóban 55 perc játék után 6:0, 6:1-re kikapott a görög Maria Szakkaritól a grúz származású, amerikai színekben versenyző Anna Tatishvili – így szólt az idei francia nemzetközi teniszbajnokság első napjaiból a rövid hír, amely még talán a legmegátalkodottabb teniszrajongóknál sem piszkálta volna fel az ingerküszöböt.

Tatishvilitől azonban a torna utána a szervezők megvonták a 46 ezer eurós pénzdíjat, mondván, komolytalan játékot mutatott be a görög ellen, ám az elmúlt két és fél évben egyetlen mérkőzést sem játszó teniszezőnem hagyja annyiban, s perre megy a vélt igaza bebizonyítása miatt.

„Az elmúlt 31 hónapban egy súlyos bokasérülés és több bonyolult operáció miatt nem játszottam egyáltalán, hosszú regeneráció végén jutottam el oda, hogy pályára léphettem Maria ellen és igenis büszke vagyok a teljesítményemre. Perre megyek a pénzdíjam visszavonása miatt, mert ez egy súlyosan diszkriminatív kirekesztő és nem fair döntés eredményeképpen született meg” – jelentette ki Tatishvili, miután értesült a büntetésről.

A 29 éves teniszező ugyan nem nevezte meg, de jelezte: akadt a Garros idei férfi mezőnyben olyan játékos, aki nála rövidebb idő alatt kapott ki, mégsem kapott büntetést. Tatishvili minden bizonnyal a selejtező első körében a cseh Lukas Rosoltól 6:3, 6:1-es vereséget szenvedett izraeli Amir Weintraubra gondolt, aki a 2017-es Australian Open selejtezőjében elvesztette meccse óta első alkalommal lépett pályára.

Tatishvili a Garroson védett ranglistapontokkal indulhatott el a főtáblán – hiszen a neve nem szerepelt a párizsi salakpályás torna előtt kiadott világranglistán –, s azóta két további versenyen vett részt, ám mindkétszer az első fordulóban kiesett. Jelenleg a 723. helyet foglalja el a világranglistán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik