Roland Garros: Tőled kapnék ki, ha választhatnék – Nadal

KLEIN RON (Párizs), KZS (Budapest)KLEIN RON (Párizs), KZS (Budapest)
Vágólapra másolva!
2019.06.09. 20:51
null
Rafael Nadal és a győztesnek járó Coupe des Mousquetaires (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, Rafael Nadal négy játszmában (6:3, 5:7, 6:1, 6:1) legyőzte Dominic Thiemet a francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) férfi egyesének vasárnapi döntőjében. Íme, így értékeltek a főszereplők!

 

„Nem tudom szavakba foglalni az érzéseimet, amelyek rám törnek, miközben immár tizenkettedszer tartom a kezemben ezt a serleget. Tizennégy éve nyertem itt először, de remélem, jövőre is itt leszek…” – fogalmazott Rafael Nadal, aki a szervezőknek, a neki Párizsban drukkoló spanyol királynak és természetesen a családjának, a stábjának is megköszönte a közreműködést.

„Sokat jelentett a támogatás, amit a legnehezebb időkben kaptam tőlük, hiszen nem is olyan régen még az sem volt biztos, hogy el tudok indulni a versenyen” – utalt tavaszi térdsérülésére, a felépülést kísérő mentális krízisre.

„Tudom, milyen elkeserítő élmény döntőt veszíteni, de hát ilyen a sport... – címezte következő szavait ellenfelének a spanyol klasszis. – Az ember sohasem veszít szívesen, de ha választhatok, tőled kapnék ki, hiszen ma is nagyon jól játszottál, keményen megdolgoztál a sikerért, és jó ember vagy. Csak így tovább, biztos vagyok benne, hogy ez a serleg egyszer a tiéd lesz. Nagyszerű kihívás volt számomra, hogy ellened játszhattam, és biztos vagyok abban is, hogy világszerte nagyon sok gyermek tekint téged a példaképének.”

„E pillanatban cefetül érzem magam. Minden erőmet mozgósítottam az elmúlt két hétben, de sajnos Rafával nem bírtam – ezek már Dominic Thiem szavai. – Hihetetlenül pörgős volt a mérkőzés eleje, az első szett vége felé kicsit vissza is estem. A másodikban aztán úgy játszottam, olyan agresszivitással, ahogyan kellett. A harmadik szettben aztán megint jött a gödör, és Rafa, aki mégiscsak tizenkétszeres győztese e tornának, egyszerűen átgyalogolt rajtam. Nagyszerűen teniszezett, amiben talán nekem is volt némi szerepem, hiszen az első két játszmában én is jó voltam, nagy csatára késztettem. Fantasztikus játékos, nem véletlenül nyert meg tizennyolc Grand Slam-versenyt, nem véletlenül van csupán kétlépésnyi lemaradásra Rogertől (Federertől). A világ egyik legjobb teniszezője, és ma közelről láthattam, miért.”

Az osztrák játékos is szívből dicsérte a szervezőket, a versenyt, és természetesen a 2020-as kiírásról sem szeretne lemaradni.

„Jövőre újra megpróbálom, ezt biztosra vehetik. Nagyon sok hozzám közelálló ember volt itt, köszönöm a támogatásukat, és remélem, jelen lesznek akkor is, amikor egyszer én is felemelhetem a trófeát…”

Dominic Thiem sem távozott üres kézzel (Fotó: AFP)
Dominic Thiem sem távozott üres kézzel (Fotó: AFP)

EMLÉKEZTETŐ

ROLAND GARROS, PÁRIZS (42 661 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES
DÖNTŐ

Rafael Nadal (spanyol, 2.)–Dominic Thiem (osztrák, 4.) 6:3, 5:7, 6:1, 6:1

A LEGTÖBB GRAND SLAM-TORNÁT MEGNYERŐ FÉRFITENISZEZŐK
20:
Roger Federer (svájci, 2003–)
18: Rafael Nadal (spanyol, 2005–)
15: Novak Djokovics (szerb, 2008–)
14: Pete Sampras (amerikai, 1990–2002)
12: Roy Emerson (ausztrál, 1961–67)
11: Rod Laver (ausztrál, 1960–69)
11: Björn Borg (svéd, 1974–81)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik