Roland Garros: Murray kiütve, összejött a Nadal-Djokovics álomdöntő

Vágólapra másolva!
2014.06.06. 17:55
null
Rafael Nadal 66. RG-meccsén a 65. sikerét aratta (Fotó: Action Images)
A világelső spanyol Rafael Nadal három sima szettben, 6:3, 6:2, 6:1-re kiütötte a brit Andy Murrayt, így bejutott a Francia nemzetközi teniszbajnokság fináléjába, ahol Novak Djokoviccsal találkozik. A korábbi ranglistavezető szerb 2012 után újra döntőt játszhat a Roland Garroson, miután a párizsi Grand Slam-torna elődöntőjében 6:3, 6:3, 3:6, 6:3-ra legyőzte a tornán Roger Federert is búcsúztató Ernests Gulbist.

 

NADAL (1.)–MURRAY (7.)

Rafael Nadal a 66. főtáblás mérkőzésére készült a Roland Garroson, eddigi mérlege pedig szerény 64–1 volt a párizsi GS-tornán.

SZAVAZÁS

Ki nyeri meg a Roland Garrost?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A nyolcszoros Garros-győztes világelső eddig 19-szer csapott össze Murrayvel, és bár a brit ötször is legyőzte őt, salakon az eddigi öt meccsükön összesen két nyert szettig jutott.

És ezúttal sem úgy indult, hogy sok keresni valója lesz, bár a mérkőzés első pontját még ő szerezte meg, ez volt az utolsó pillanat, amikor jobban állt Nadalnál. A spanyol egyből elvette Murray adogatását, előnyét pedig a szett végéig megőrizve 35 perc alatt behúzta az első felvonást (6:3).

Ekkor pedig még nem sejthettük, hogy ez lesz a legszorosabb játszma a felek között. A következőben ugyanis a brit a sikeres szervajátéka után sorozatban három gémet veszített el, majd szépítése után újabb hármat (6:2).

A harmadikban pedig 3:1 után már a szépítés sem jött össze Murraynek, akinek így 5:1-es Nadal-előnynél a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia. Ekkor úgy tűnt, hogy a kozmetikázás még összejön a britnek, de a 28 éves spanyol ezúttal sem kegyelmezett (6:1).

Nadal tehát a vártnál sokkal simábban nyert – összességében már a 65. sikerét aratva itt –, és kilencedszer jutott be a Roland Garros döntőjébe. Eddig mind a nyolc fináléját megnyerte…

Novak Djokovics ütőt is tört, de végül legyőzte Ernests Gulbist (Fotó: Reuters)
Novak Djokovics ütőt is tört, de végül legyőzte Ernests Gulbist (Fotó: Reuters)

DJOKOVICS (2.)–GULBIS (18.)

A hétfőn először top 10-es játékossá váló Gulbis nyerte meg a mérkőzés első hat labdamenetét, majd az első bréklehetőség is előtte adódott, 2:2-nél azonban ő bukta el elsőként a szerváját. Djokovics úgy nyerte meg 41 perc alatt 6:3-ra a nyitó szettet, hogy az első adogatásai után a pontok 86 százaléka az övé lett.

A második játszmában szintén három gém jutott Gulbisnak, aki ezt követően bement az öltözőbe. Miután visszatért, sikerült összeszednie magát, feljavulásához pedig Djokovics is hozzájárult, ugyanis mintha nem koncentrált volna százszázalékosan. Ennyi elég is volt a lettnek, aki 6:3-mal szépített.

Djokovics a negyedik játszma elején elvette ellenfele adogatását, ám rögtön elszórakozta brékelőnyét, mérgében el is törte ütőjét. Úgy tűnt, fordulat következhet, ám a szerb megemberelte magát, 4:3-nál ismét brékelte Gulbist, majd a következő játékban hozta a szerváját, így 2012 után újra finálét játszhat a Roland Garroson, összességében pedig már a 13. GS-döntőjére készülhet.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (25 018 000 euró, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Nadal (spanyol, 1.)–Murray (brit, 7.) 6:3, 6:2, 6:1
Djokovics (szerb, 2.)–Gulbis (lett, 18.) 6:3, 6:3, 3:6, 6:3

A DÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (VASÁRNAP)
Nadal (spanyol, 1.)–Djokovics (szerb, 2.)

NŐI EGYES, DÖNTŐ (SZOMBAT)
Sarapova (orosz, 7.)–Halep (román, 4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik