Roland Garros: Halep és Stephens is két játszmában döntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.07. 16:47
null
Pályafutása harmadik döntőjére készülhet a Garroson a román kiválóság (Fotó: AFP)
Az első kiemelt Simona Halep nem kegyelmezett a harmadikként rangsorolt Garbine Muguruzának a Roland Garros női egyesének elődöntőjében: bő másfél óra alatt 6:1, 6:4-re legyőzte és bejutott a torna fináléjába, ahol az amerikai Sloane Stephens lesz az ellenfele, aki szintén két szettben, 6:4, 6:4-re múlta felül honfitársát, Madison Keyst a másik ágon.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (39 197 000 euró, salak)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Halep (román, 1.)–Muguruza (spanyol, 3.) 6:1, 6:4

A román világelső ellenállhatatlanul kezdett, az első öt játékban háromszor is elvette spanyol ellenfele szerváját, aztán a saját harmadik adogatójátékát ugyan elbukta, de utána egy újabb brékkel mindössze 38 perc alatt 6:1-re zsebre vágta az első szettet.

A második játszma gyökeres változást hozott, a spanyol jelentősen feljavult, hamar brékelőnybe került, és úgy tűnt, egyenlíteni tud a szetteket tekintve, ám 4:3-as vezetése után elvesztette az adogatását. A következő játék aztán maratoni hosszúságú lett: a 19 szervából álló gém során Muguruzának három bréklabdája is volt, végül Halep került 5:4-es előnybe.

Ez a hosszú küzdelem olyannyira kimerítette a spanyolt, hogy Halep fogadóként semmire brékelte őt, az első meccslabdáját rögtön kihasználva 94 perc alatt lezárta a mérkőzést.

A 6:1, 6:4-re megnyert találkozó után a román kiválóság pályafutása harmadik döntőjére készülhet a Roland Garroson: döntőbeli ellenfele az amerikai Sloane Stephens lesz.

NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Stephens (amerikai, 10.)–Keys (amerikai, 13.) 6:4, 6:4

A későbbi elődöntőben a két amerikai meccsén 10 perc után Stephens került előnybe, 2:1-nél elvette ellenfele adogatását, és a fórt meg is őrizte a szett végéig: Keys minden erőfeszítése ellenére sem tudott visszabrékelni, így 39 perc játék után a pontosabban játszó Stephens került játszmaelőnybe.

Ez olyannyira feldobta a tizedik kiemeltet, hogy a második szettben elvette ellenfele első adogatását – igaz, csak a negyedik bréklabdájánál járt sikerrel. Stephens 4:2-es vezetésénél ismét brékelte Keyst, de ekkor még nem tudott élni a meccs befejezésének lehetőségével, riválisa visszavett egy bréket, amivel további 10 perccel megnövelte az elődöntő időtartamát. Végül Stephens ezt a szettet 41 perc alatt nyerte meg, s jutott ezáltal tovább.

A 25 éves amerikai pályafutása során első alkalommal került a Roland Garros fináléjába, s mivel Halep sem győzött még Párizsban, a szombat délutáni döntő után biztosan új bajnoka lesz a tornának.

Stephens élete első RG-fináléjára készülhet (Fotó: AFP)
Stephens élete első RG-fináléjára készülhet (Fotó: AFP)

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik