Roland Garros: Djokovics és Thiem is bejutott az elődöntőbe

KLEIN RON (Párizs)/MURÁNYI DOMONKOS (Budapest)KLEIN RON (Párizs)/MURÁNYI DOMONKOS (Budapest)
Vágólapra másolva!
2019.06.06. 17:34
null
Novak Djokovics sorozatban a 26. Grand Slam-mérkőzését nyerte meg (Fotók: AFP)
Novak Djokovics és Dominic Thiem is három játszmában győzött a francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) negyeddöntőjében: a szerb világelső a német Alexander Zverevet (7:5, 6:2, 6:2), míg a tavalyi döntős osztrák versenyző az orosz Karen Hacsanovot (6:2, 6:4, 6:2) verte meg három játszmában.

 

Ezt a két meccset a férfi egyes negyeddöntőjében az eredeti tervek szerint szerdán játszották volna le, ám a párizsi esőzések miatt a teljes programot csütörtökre halasztották. Az a veszély azonban Djokovics és Thiem esetében sem áll fent, hogy nagyon elfáradt volna kettejük pénteki, egymás elleni elődöntője előtt, ugyanis mind a ketten sima győzelmet arattak a legjobb nyolc között.

A világelső a német Alexander Zverevet verte meg 2 óra 9 perc alatt, három játszmában. Talán alakulhatott volna másképp is a mérkőzés, ha a német fiú 5:4-es állásnál kiszerválja az első játszmát. De aztán egymás után két adogatását is elveszítette, s hiába ütött 40 nyerőt a meccsen – miközben Djokovics csak 18-at –, három szettben simán kikapott. A szerb klasszis sorozatban a 26. Grand Slam-mérkőzését nyerte meg, és kilencedszer jutott be a Roland Garros elődöntőjébe.

Ellenfele a négy között a tavalyi döntős Dominic Thiem lesz, aki egymást követő negyedik évben játszhat elődöntőt a párizsi GS-tornán. Az osztrák teniszező még Djokovicsnál is simábban nyert, 1 óra 47 perc alatt túljutott a jövő héttől top 10-es Karen Hacsanovon.

Thiem 2016 óta minden évben eljutott az elődöntőig a Roland Garroson
Thiem 2016 óta minden évben eljutott az elődöntőig a Roland Garroson

Azzal, hogy Djokovics, Nadal, Federer és Thiem is bejutott az elődöntőbe, a 2012-es Australian Open óta először fordult elő, hogy bármely ATP-tornán – az elmúlt hét és fél évben 488-at rendeztek – a világranglista első négy helyezettje jutott be a legjobb négy közé. Melbourne-ben akkor Djokovics, Nadal és Federer mellett Murray léphetett pályára az elődöntőben.

A Philippe-Chatrier Stadion pénteki programjának első meccsét 12.50 óra környékén Federer és Nadal vívja, utána következik Djokovics és Thiem mérkőzése. A Suzanne-Lenglenon 11 órakor kezdődik Ashleigh Barty és Amanda Anisimova elődöntője női egyesben, utánuk jön a Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros elődöntője női párosban.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (42 661 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–A. Zverev (német, 5.) 7:5, 6:2, 6:2
Thiem (osztrák, 4.)–Hacsanov (orosz, 10.) 6:2, 6:4, 6:2
A PÉNTEKI ELŐDÖNTŐBEN
Djokovics (szerb, 1.)–Thiem (osztrák, 4.)
Federer (svájci, 3.)–Nadal (spanyol, 2.)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Barty (ausztrál, 8.)–Keys (amerikai, 14.) 6:3, 7:5
Anisimova (amerikai)–Halep (román, 3.) 6:2, 6:4
A PÉNTEKI ELŐDÖNTŐBEN
Barty (ausztrál, 8.)–Anisimova (amerikai)
Konta (brit, 26.)–Vondrousová (cseh)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik