Roland Garros: Babosék újra nyertek, már elődöntősök!

Vágólapra másolva!
2020.10.06. 14:37
null
Babos a négy között (Fotó: AFP)
A francia nemzetközi teniszbajnokságon a női páros negyeddöntőjében a második helyen kiemelt Babos Tímea és francia párja, Kristina Mladenovic két játszmában legyőzte a Marta Kosztyuk, Aljakszandra Szasznovics ukrán, fehérorosz párost, így bejutott a legjobb négy közé.

 

A címvédő magyar, francia duó jobban kezdett ellenfelénél: az első játszmában 1:1 után kétszer is elvette az ukrán, fehérorosz páros adogatójátékát, míg sajátját csak egyszer vesztette el. 4:2-es vezetésnél ismét brékelni tudtak Babosék, így a 8. játékot megnyerve 6:2-re behúzták az első szettet 35 perc alatt.

A másodikat brékkel kezdték Babosék, és őrizték is előnyüket, ám 5:2-es vezetésüknél „behúzták a kéziféket”, így aztán Kosztyukék zsinórban három játékot megnyerve egyenlítettek. Ekkor Babosék a meccsen hetedik alkalommal is elvették az ellenfél adogatását, majd a második meccslabdát kihasználva 1 óra 28 perc alatt megnyerték a mérkőzést. Ezzel Babosék ismét bejutottak a legjobb négy közé, ahol a negyedik kiemelt cseh Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková páros lesz az ellenfelük, várhatóan pénteken.

A női egyesek versenyéből egyetlen nyolcaddöntő maradt keddre, ezen a világranglistán 57. helyen álló amerikai Danielle Collins három játszmában két óra és egy perc alatt legyőzte a torna 30. kiemeltjét, a tunéziai Onsz Dzsaburt, és pályafutása során először jutott a Roland Garroson a legjobb 8 közé.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (35 025 914 euró, salak)
NŐI PÁROS, NEGYEDDDÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Kosztjuk, Szasznovics (ukrán, fehérorosz) 6:2, 7:5

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Collins (amerikai)–Dzsabur (tunéziai, 30.) 6:4, 4:6, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik