Roland Garros: a spanyol páros először nyert Grand Slamet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.04. 20:50
Spanyol győzelem született a Francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) férfi páros versenyében: a Feliciano López, Marc López duó a fináléban a Bob Bryan, Mike Bryan testvérpárost győzte le.

Akárcsak a női egyes fináléjában, a férfi párosoknál is spanyol–amerikai párharcot rendeztek, és ezúttal is ibériai örömmel zárult a mérkőzés. A 34 éves Feliciano López és az egy évvel fiatalabb Marc López nagy csatában kerekedett felül a 38 esztendős amerikai ikerpáron, akik az első elveszített játszma után a másodikban rövidítésben egyenlítettek, ám a folytatásban ismét a spanyolok kezébe került az irányítás.spanyol–amerikai párharcot rendeztek, és ezúttal is ibériai örömmel zárult a mérkőzés. A 34 éves Feliciano López és az egy évvel fiatalabb Marc López nagy csatában kerekedett felül a 38 esztendős amerikai ikerpáron, akik az első elveszített játszma után a másodikban rövidítésben egyenlítettek, ám a folytatásban ismét a spanyolok kezébe került az irányítás.

Érdekesség, hogy a két spanyol játékos – akik között nincs rokoni kapcsolat – egyaránt élete első Grand Slam-címét hódította el.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (32 017 500 euró, salak)
FÉRFI PÁROS, DÖNTŐ

F. López, M. López (spanyol, 5.)–B. Bryan, M. Bryan (amerikai, 15.) 6:4, 6:7 (6–8), 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik