NS Hosszabbítás: Szávay Ágnes a profi tenisz napos és árnyoldaláról

Vágólapra másolva!
2017.09.08. 22:03
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:

Szávay Ágnes csupán 24 éves volt, amikor vissza kellett vonulnia kínzó derékfájása miatt, aminek utóhatásai ma is kísérik. Mégis úgy érzi, úgy volt kerek a pályafutása, ahogy volt. Az egy évtizeddel ezelőtt US Open-negyeddöntőt játszó teniszcsillag élvezi jelenlegi életét, s azt, hogy gyerekeket tanít.
Szávay Ágnes
csupán 24 éves volt, amikor vissza kellett vonulnia kínzó derékfájása miatt, aminek utóhatásai ma is kísérik. Mégis úgy érzi, úgy volt kerek a pályafutása, ahogy volt. Az egy évtizeddel ezelőtt US Open-negyeddöntőt játszó teniszcsillag élvezi jelenlegi életét, s azt, hogy gyerekeket tanít.

A 2008 áprilisában a világranglista 13. helyén jegyzett teniszezőnő a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében megjelenő, Kamler Jánosnak adott interjújában a sportág napos és árnyoldaláról is beszélt. Utóbbiról például elárulta:

Mint sok más sportág, a tenisz is teljesen elüzletiesedett, rettenetes megélni, tapasztalni, hogy a játékosok csupán eszközök, reklámtárgyak. És az a legrosszabb az egészben, hogy tulajdonképpen ezt a tudomásukra is hozzák. Iszonyatosan nehéz ezt feldolgozni, közben ráadásul a mezőny tele van törtető, a másikon gátlás nélkül átgázoló sportolókkal. Az egész olyan... Olyan... Szóval nem emberi. Szerencsésnek vallhatja magát, aki őszinte barátra lel a profik között. És közben elvárás, hogy az élmezőny tagjai hétről hétre játsszanak a világ különböző pontjain. Persze hogy felőrli az ember testét és lelkét. A rajongók, a közvélemény sok teniszezőről azt hiszi, milyen édes, kedves, jópofa ember, pedig ha tudnák, hogy mit rejt a belső... Nem szeretnék nevet mondani, legyen elég annyi, hogy sokak példaképe, a férfitenisz egyik meghatározó alakja olyan lekezelő másokkal, hogy azt el sem hinnék, csak éppen jó a marketingje. És most nem Rafael Nadalról beszélek, mert ő tényleg imádnivaló."

És a Hosszabbításban még olvashatnak arról is, hogy...

...mi okozta a kilencvenes évek óbudai sikercsapata, a III. kerületi TVE vesztét. Egykor csillogó, majd az élvonalból eltűnő labdarúgóklubokra fókuszáló sorozatunk 6. részében Csillag Péter ír a kerületiekről.

...miként öröklődik a Grózer-gén. Tim Grózer Rottenburgba igazolását így kommentálták tavaly ősszel Németországban: édesapja legenda, legidősebb bátyja világklasszis, nővére a válogatottság küszöbén, és most Tim mutatkozik be a Bundesligában, 18 évesen. Bizony, a Grózer név mágikus hangzású, az apa által hordozott gén pedig – úgy fest – garantálja a tehetséget. Összeállításunkban Szabó Gábor mutatja be a dinasztia tagjait.

...mi történt 47 évvel ezelőtt Dublin partjainál. Az 1970-es finn dingi Európa-bajnokságon Fináczy György megmentette spanyol versenyzőtársa, Gerardo Seeliger életét. A két barát a balatonföldvári finndingi-világbajnokságon Tóth Anitának sztorizott.

...miként vált a spanyol kortárs képzőművészet jegyzett alakjává Fodor-Lengyel Zoltán. A budapesti cselgáncs-világbajnokságra bronzszobrot készítő, Puskás Ferencről a Real Madrid múzeumának képet festő művésszel Sinkovics Gábor beszélgetett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik