Nadal nehéz mérkőzésre számít Ljubicic ellen

Vágólapra másolva!
2011.04.14. 18:38
null
Rafael Nadal zsinórban hetedszer nyerheti meg a monte-carlói tornát (Fotó: Reuters)
Címkék
A világelső Rafael Nadal két szettben, 6:2, 6:4-re felülmúlta francia ellenfelét, Richard Gasquet-t a Monte-Carlóban zajló férfi tenisztornán, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A spanyol teniszező a legjobb nyolc között Ivan Ljubiciccsel találkozik, aki mindössze 82 perc alatt elintézte a világranglistán hetedik helyen álló Tomás Berdychet, és legutóbbi összecsapásukon három játszmában megverte Nadalt Indian Wellsben.

 

 

„Gasquet ellen nagyon jól játszottam, sokkal jobban, mint tegnap, aminek nagyon örülök. Ljubicic ellen nehéz mérkőzésre számítok, hiszen rendkívül tapasztalt teniszező. Úgy kell játszanom, ahogyan ma, ha tovább akarok jutni ellene” – nyilatkozta Rafael Nadal.

Roger Federer szintén két játszmában, 6:4, 6:3-ra győzte le Marin Cilicet a nyolcaddöntőben, amihez mindössze 71 percre volt szüksége.

„Nehéz mérkőzés volt Cilic ellen, nagyon örülök a győzelemnek. A második szettben volt egy játék, amelyben többször is megleptem őt gyors fogadásaimmal, s ezt követően már döntő fölénybe kerültem” – nyilatkozta Roger Federer, aki a negyeddöntőben a Nicolás Almagrót búcsúztató Jürgen Melzerrel csap össze.

A Monte-Carlóban zajló torna harmadik kiemeltje, Andy Murray Gilles Simont búcsúztatta.A szigetországi játékost azonban többször is kifütyülte a közönség, ugyanis Simon a második játszmában bokasérülést szenvedett, Murray pedig ezt kihasználva többször is rövidített, s ezeket a labdákat riválisa képtelen volt befutni.

Murray a negyeddöntőben a Gaël Monfilst búcsúztató portugál játékossal, Frederico Gillel találkozik, míg David Ferrer Viktor Troickivel csap össze.

 

ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO ROLEX MASTERS, MONTE CARLO
(2 227 500 euró, salak)
EGYES, 3. FORDULÓ
Nadal (spanyol, 1.)–Gasquet (francia, 13.) 6:2, 6:4
Ljubicic (horvát)–Berdych (cseh, 5.) 6:4, 6:2
Murray (brit, 3.)–Simon (francia, 16.) 6:3, 6:3
Gil (portugál)–Monfils (francia, 8.) 7:6, 6:2
Troicki (szerb, 11.)–Robredo (spanyol) 3:6, 2:1-nél Robredo feladta
Ferrer (spanyol, 4.)–Raonic (kanadai) 6:1, 6:3
Melzer (osztrák, 7.)–Almagro (spanyol, 9.) 6:1, 6:4
Federer (svájci, 2.)–Cilic (horvát, 15.) 6:4, 6:3
NEGYEDDÖNTŐ, ÁGRAJZ SZERINT
Nadal (spanyol, 1.)–Ljubicic (horvát)
Murray (brit, 3.)–Gil (portugál)
Troicki (szerb, 11.)–Ferrer (spanyol, 4.)
Melzer (osztrák, 7.)–Federer (svájci, 2.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik