Nadal-diadal: jöhet Murray az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2011.06.29. 20:52
null
Nadalra ismét Murray vár az elődöntőben (Fotó: Reuters)
Címkék
A címvédő Rafael Nadal és Andy Murray is sikerrel vette a wimbledoni teniszbajnokság negyeddöntőjét, így 2010 után a legjobb négy között ismét egymással mérkőznek. A spanyol világelső Mardy Fisht búcsúztatta, míg a brit tehetség Felicianó Lópezt verte három szettben.

NADAL–FISH

A Juan Martín del Potro elleni nyolcaddöntőn kisebb sérülést összeszedő Nadal úgy tűnt, hogy sikeresen felépült: a Mardy Fish elleni negyeddöntő első két szettjét hamar, 74 perc alatt 6:3, 6:3-ra megnyerte.

Az első játszmában rögtön az első gémben lebrékelte Fisht, majd 4:2-nél ismét elvette ellenfele adogatását, később 6:3-ra behúzta a szettet, melyhez 36 percre volt szüksége.

NADAL ELISMERTE HIBÁIT

„Az első két szettben nagyon jól kezdtem, de a harmadikban többet hibáztam és elvesztettem a ritmusomat. Azonban a negyedik játszmában újra agresszíven játszottam, nagyon örülök, hogy bejutottam az elődöntőbe. Nagy megtiszteltetés, hogy Andyvel játszhatom a legjobb négy között, akivel nagyon jó barátok vagyunk" – nyilatkozta Rafael Nadal.

A második szettben sem tétlenkedett Nadal, 2:1-nél ismét lebrékelte ellenfelét, majd magabiztos játékkal – kétszer is 0-ra hozta adogatását – behúzta a játszmát, így 2:0-ra meglépett.

A harmadik szettben ismét Fish kezdett rosszul, ugyanis rögtön első adogatójátékát elveszítette. Ezután azonban az amerikai kiegyenlítette a brékelőnyt, majd 6:5-nél Nadalnak kellett adogatnia a szettben maradásért. A tizedik kiemelt ekkor két bréklabdához jutott, melyet egy remek tenyeressel értékesített, így 7:5-re megnyerte a játszmát.

A negyedik szettben aztán Nadal ismét kezébe vette az irányítást, és a harmadik gémben lebrékelte ellenfelét, majd remek szerváinak köszönhetően 6:4-re megnyerte a játszmát, ezzel a mérkőzést is.

Nadal legutóbbi 19 wimbledoni mérkőzését megnyerte, legutóbb Roger Federertől kapott ki a 2007-es fináléban. Az elődöntőben 2010 után ismét Andy Murrayvel mérkőzik, akinek 2009-ben és 2010-ben is az elődöntő jelentette a végállomást.

MURRAY–LÓPEZ

Andy Murray az első szettben 5:2-re meglépett, amikor a nyolcadik gémben már a játszmáért adogatott. Több szettlabdája is volt, azonban López – aki a wimbledoni tornán a legtöbb ászt adogatta eddig – rendre hárította ezeket, sőt, bréklabdához is jutott, melyet értékesített is. 5:3-nál Murray visszabrékelt, ezzel 40 perc küzdelem után 6:3-ra megnyerte a szettet.

A második játszmában a brit kiválóság az ötödik gémben vette el ellenfele adogatását, majd magabiztos játékkal 6:4-re behúzta a szettet, ezzel 2:0-ra meglépett.

A harmadik szett nyolcadik játékában Feliciano López jutott bréklabdákhoz – a meccsen először –, azonban nem tudott élni velük, sőt, 5:4-nél Murray adogatott a mérkőzés megnyeréséért. Ezt kiválóan teljesítette a brit teniszező, három ászt ütve meg is nyerte a találkozót, melyhez kevesebb mint két órára volt szüksége.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON
(14 600 000 font, fű)
FÉRFI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)–Fish (amerikai, 10.) 6:3, 6:3, 5:7, 6:4
Murray (brit, 4.)–López (spanyol) 6:3, 6:4, 6:4
KORÁBBAN
Tsonga (francia, 12.)–Federer (svájci, 3.) 3:6, 6:7, 6:4, 6:4, 6:4
Djokovics (szerb, 2.)–Tomic (ausztrál) 6:2, 3:6, 6:3, 7:5
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Nadal (spanyol, 1.)–Murray (brit, 4.)
Tsonga (francia, 12.)–Djokovics (szerb, 2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik