Murray sem tudta megállítani a születésnapos Nadalt

Vágólapra másolva!
2011.06.03. 17:45
null
Nadalnak az erős szél sem jelentett gondot, bejutott a döntőbe (Fotó: Action Images)
Címkék
A világelső Rafael Nadal szettveszteség nélkül, 6:4, 7:5, 6:4-re legyőzte a skót Andy Murrayt a francia nemzetközi teniszbajnokság elődöntőjében, ezzel esélye van megvédeni címét, és karrierje során hatodszor megnyerni a Roland Garrost. A fináléban a Roger Federer–Novak Djokovics mérkőzés győztesével mérkőzik majd meg.

 

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Roland Garros férfi egyesét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Izgalmas mérkőzésre volt kilátás a világelső Rafael Nadal és a negyedik Andy Murray között, hiszen a skót teniszező állt ebben az évben a legközelebb ahhoz, hogy legyőzze a hihetetlen sorozatot produkáló Novak Djokovicsot – csak döntő szett rövidítésben kapott ki a szerbtől Rómában. Murray 2004 óta az első brit teniszező, aki bejutott a Roland Garros elődöntőjébe, hét éve Tim Henmannak sikerült utoljára a legjobb négy közé kerülnie.

Azonban nem sokkal az elődöntő kezdete után úgy tűnt, hogy hamar vége lesz az első szettnek, Rafael Nadal ugyanis már a második adogatójátékát elvette a legjobb Garros-eredményét elérő Andy Murraynek. Aztán a második brék is összejött a spanyolnak, aki 5:1-es vezetésre tett szert.

Murray viszont előbb hozta saját adogatását, majd elvette a világelsőét, aztán 5:4-nél bréklabdái is voltak, vagyis esélye az egyenlítésre, de Nadal végül 1 óra két perc alatt 6:4-re megnyerte az első játszmát. Érdekes, hogy Murraynek hatszor volt lehetősége elvenni ellenfele szerváját, és mindössze egyszer járt sikerrel, Nadal viszont három lehetőségéből kettővel élt.

PÁROSÍTÁS, EREDMÉNYEK
FÉRFI EGYES
NŐI EGYES

A második szettben Murraynek sikerült előbb a brék, ekkor viszont négyszer egymás után nem az adogató nyerte a játékot. Aztán a skót tudta ismét hozni a szervajátékát, Nadal viszont 5:5-nél is brékelt, és magabiztosan nyerte a pontokat, amikor a szettért adogatott, amelyet végül 7:5-re megnyert.

A harmadik szettben rögtön brékkel kezdett Nadal, Murraynek pedig – bár többször volt rá lehetősége – nem sikerült visszavennie az elveszített adogatást. 5:3-nál Nadal a mérkőzésért fogadhatott, ekkor a skót hozta adogatását, majd a spanyol saját szervajátéka után már megnyerte a meccset.

Rafael Nadal csak az első fordulóban veszítette eddig szettet az idei Roland Garroson, akkor John Isner ellen kényszerült ötjátszmás mérkőzésre, azóta viszont magabiztosan menetel a címvédés, valamint hatodik győzelme felé. A születésnapját ma ünneplő spanyol azonban elveszítheti világelsőségét, ha Novak Djokovics folytatja sorozatát, és legyőzi Roger Federert.

FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS
(16 807 400 euró, salak)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)–Murray (brit, 4.) 6:4, 7:5, 6:4
KÉSŐBB
Federer (svájci, 3.)–Djokovics (szerb, 2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik