Melzer ápolást kért, majd legyőzte Federert

Vágólapra másolva!
2011.04.15. 14:18
Címkék
Roger Federer meglepetésre nem jutott be a legjobb négy közé a Monte-Carlóban zajló salakpályás tenisztornán, miután a negyeddöntőben 6:4, 6:4-re kikapott az osztrák Jürgen Melzertől. A felső ágon közben összejött a papírforma párosítás, a világelső spanyol Rafael Nadal ellenfele a harmadikként kiemelt brit Andy Murray lesz majd.
Melzer (balra) először verte meg Federert (Fotó: Reuters)

Az egymás elleni mérkőzéseik alapján Federernek nem lehetett félnivalója, hiszen mindháromszor legyőzte a balkezes osztrákot, bár az is igaz, hogy salakon még nem találkoztak.

Az első játék után Melzer rögtön orvosi segítséget vett igénybe (úgy tűnt, a nyakával van problémája), ám az ápolás után 0:30-ról hozta az adogatását, 2:2-nél pedig elvette Federer szerváját.

Előnyét végig is tudta vinni: a svájcinak hiába volt lehetősége 5:4-nél visszabrékelni, nem élt vele, így első alkalommal szettet vesztett vele egykorú riválisával szemben.

A második játszma hasonlóképp alakult, ebben Federer 1:1-nél bukta el a szervajátékát, ő viszont fogadóként továbbra sem tudott játékot nyerni (hét bréklabdát hagyott kihasználatlanul a mérkőzésen, 4:3-nál Melzer közel tíz perc alatt tudta csak hozni az adogatását).

A jövő hónapban a 30. születésnapját ünneplő osztrák több nyerőt ütött, kevesebb önhibája volt, így elmondható, hogy teljesen megérdemelten verte meg a világranglista harmadik helyezettjét. Az elődöntőben David Ferrer vár rá, aki szintén két játszmában jutott túl Viktor Troickin.

A világelső spanyol Rafael Nadal sima két játszmában nyert a horvát Ivan Ljubicic ellen. A találkozót olykor viharos széllökések zavarták meg, a horvát próbálta gyorsítani a befejezéseket, de így is mindössze négy gémet tudott megnyerni. A negyeddöntőjében a harmadik helyen kiemelt brit Andy Murray könnyed teljesítménnyel bizonyult jobbnak a portugál Frederico Gilnél. A győztes jutalma a továbbjutás mellett a spanyol világelső Rafael Nadal lett, akivel majd az elődöntőben mérkőzhet meg.

ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO ROLEX MASTERS, MONTE-CARLO
(2 227 500 euró, salak)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)–Ljubicic (horvát) 6:1, 6:3
Murray (brit, 3.)–Gil (portugál) 6:2, 6:1
Ferrer (spanyol, 4.)–Troicki (szerb, 11.) 6:3, 6:3
Melzer (osztrák, 7.)–Federer (svájci, 2.) 6:4, 6:4
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Nadal (spanyol, 1.)–Murray (brit, 3.)
Ferrer (spanyol, 4.)–Melzer (osztrák, 7.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik