Li Na és Clijsters találkozik a döntőben

Vágólapra másolva!
2011.01.27. 08:04
null
Li Na játékán nem nagyon látszódott a kevés alvás (Fotó: Reuters)
Címkék
A kínai Li Na és a belga Kim Clijsters lesz a női egyes döntőjének két résztvevője az idei Australian Openen. Li Na a világelső Caroline Wozniackit mérkőzéslabda hárítása után győzte le, Clijsters pedig viszonylag sima mérkőzésen 6:3, 6:3-ra nyert Vera Zvonarjova ellen.

 

Tavaly még csak az elődöntőig jutott, idén azonban már finálét játszhat. Li Na az első szett elvesztése után a második játszmában 4:5-re állt, Wozniacki pedig saját adogatójátékában mérkőzéslabdához jutott. Nem tudott élni vele, és mint később kiderült, ez végzetesnek bizonyult számára.
Li Na azzal a lendülettel kiegyenlített, majd a döntő szettet is besöpörte, így első kínai játékosként döntőt játszhat egyéniben egy Grand Slam-tornán.

Wozniackinak most sem sikerült
Wozniackinak most sem sikerült

Nem csak ebben számít hazájában úttörőnek, hiszen kínaiként ő nyert először WTA-tornát és ő volt először top 10-es játékos a világranglistán.

„Természetesen izgultam az elődöntő előtt, nem volt valami jó éjszakám, hiszen a férjem horkolása miatt óránként felébredtem" – nyilatkozta a Li Na.

Győzelme egyben azt is jelenti, hogy a világelső Wozniackinak tovább kell várnia élete első Grand Slam-trófeájára.

A második elődöntő nem hozott ilyen nagy csatát, Kim Clijsters a tavalyi US Open döntőjéhez hasonlóan ismét két szettben nyert Vera Zvonarjova ellen. A belga teniszező 2004 után másodszor játszhat döntőt Melbourne-ben, akkor honfitársától, Justine Henintől kikapott.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (25 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)  
 NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Li Na (kínai, 9.)–Wozniacki (dán, 1.) 3:6, 7:5, 6:3
Clijsters (belga, 3.)–Zvonarjova (orosz, 2.)6:3, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik