MTI 2019.09.13 19:53 Frissítve: 2019.09.13 22:57

Létesítmény: teniszközpontot adtak át Debrecenben

Átadták pénteken a Sportgazdasági-menedzsment és teniszközpont épületét a Debreceni Egyetemen (DE), a 860 millió forintos beruházást a kormány több mint 260 millióval támogatta.

Szabó Tünde elismeréssel szólt Debrecen és a helyi egyetem sportra is kiterjedő együttműködéséről (Fotó: MTI)

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkára avatóbeszédében emlékeztetett rá, hogy 2010 óta a kormány a sportot stratégiai ágazatként kezeli, ami hozzájárul a nemzet felemelkedéséhez.

Az államtitkár elismeréssel szólt Debrecen és a helyi egyetem sportra is kiterjedő együttműködéséről. Elmondta: egy oktatási intézmény színvonalát az oktatás minősége mellett a sport is meghatározza, amiben élen jár a Debreceni Egyetem.

„Debrecenben akkor is jelentős fejlesztések valósultak meg, amikor a magyar sport támogatottsága jelentősen elmaradt az ideálistól” – tette hozzá Szabó Tünde.

Az államtitkár elismerését fejezte ki, mivel a debreceni beruházás a „menedzsment pallérozását” és a teniszt egyszerre szolgálja. Szerinte ebből a beruházásból nemcsak az egyetem és Debrecen, hanem egész Magyarország profitál.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere és Kósa Lajos, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője egyaránt hiánypótló fejlesztésnek nevezte a beruházást, amely egy régóta jelenlevő sportág megerősödéséhez tud hozzájárulni a városban.

Szilvássy Zoltán, a DE rektora azt mondta, hogy a magyar egyetemek közül a debreceni rendelkezik az egyik legjobb sport infrastruktúrával.

Bács Zoltán kancellár hozzátette: a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas teniszközpontban négy fedett teniszpályát alakítottak ki. A fejlesztés második ütemében küzdősportoknak alakítanak ki új csarnokot és további nyolc szabadtéri teniszpályát építenek.

A teniszközpont hivatalos átadása után Máthé Gábor siketlimpiai bajnok és Temesvári Andrea tartott bemutatót az új teniszpályák egyikén.

2019.09.20 09:51:02

Tenisz KLEIN RON

Olyannyira nőtt a jelentősége az eseménynek, hogy az ATP e torna miatt nem tiltotta még el Nick Kyrgiost…

2019.09.16 10:32:46

Tenisz GYŐRI FERENC, KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Balázs Attila 17 percnyi játék után, két gémmel megnyerte az Illja Marcsenko elleni találkozót.

2019.09.15 16:44:02

Tenisz GYŐRI FERENC (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Balázs Attila az első játszmát megnyerte, a másodikban szettlabdát is hárított, 5:5-ről folytatják.

2019.09.15 13:29:36

Tenisz nemzetisport.hu

Fucsovics előbb Balázs oldalán párosban nyert döntő szettben, majd háromórás meccsen kikapott Sztahovszkijtól.

2019.09.12 22:06:33

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Mi hárman olyat teszünk, mint senki a tenisz történelmében. Büszke vagyok, hogy részese lehetek a harcnak."