MTI 2019.09.13 19:53 Frissítve: 2019.09.13 22:57

Létesítmény: teniszközpontot adtak át Debrecenben

Átadták pénteken a Sportgazdasági-menedzsment és teniszközpont épületét a Debreceni Egyetemen (DE), a 860 millió forintos beruházást a kormány több mint 260 millióval támogatta.

Szabó Tünde elismeréssel szólt Debrecen és a helyi egyetem sportra is kiterjedő együttműködéséről (Fotó: MTI)

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkára avatóbeszédében emlékeztetett rá, hogy 2010 óta a kormány a sportot stratégiai ágazatként kezeli, ami hozzájárul a nemzet felemelkedéséhez.

Az államtitkár elismeréssel szólt Debrecen és a helyi egyetem sportra is kiterjedő együttműködéséről. Elmondta: egy oktatási intézmény színvonalát az oktatás minősége mellett a sport is meghatározza, amiben élen jár a Debreceni Egyetem.

„Debrecenben akkor is jelentős fejlesztések valósultak meg, amikor a magyar sport támogatottsága jelentősen elmaradt az ideálistól” – tette hozzá Szabó Tünde.

Az államtitkár elismerését fejezte ki, mivel a debreceni beruházás a „menedzsment pallérozását” és a teniszt egyszerre szolgálja. Szerinte ebből a beruházásból nemcsak az egyetem és Debrecen, hanem egész Magyarország profitál.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere és Kósa Lajos, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője egyaránt hiánypótló fejlesztésnek nevezte a beruházást, amely egy régóta jelenlevő sportág megerősödéséhez tud hozzájárulni a városban.

Szilvássy Zoltán, a DE rektora azt mondta, hogy a magyar egyetemek közül a debreceni rendelkezik az egyik legjobb sport infrastruktúrával.

Bács Zoltán kancellár hozzátette: a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas teniszközpontban négy fedett teniszpályát alakítottak ki. A fejlesztés második ütemében küzdősportoknak alakítanak ki új csarnokot és további nyolc szabadtéri teniszpályát építenek.

A teniszközpont hivatalos átadása után Máthé Gábor siketlimpiai bajnok és Temesvári Andrea tartott bemutatót az új teniszpályák egyikén.

2020.06.26 20:39:01

Tenisz DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A törlés momentán nem kevésbé reális jövőkép, mint az, hogy egy tízmilliós metropolisz nagyjából egy év múlva egy hónapra vendégül lát százezres nagyságrendű embertömeget a szélrózsa minden irányából.

2020.06.22 20:44:15

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Közölni akarta a világgal: bármit megtehet.

2020.06.12 22:10:49

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Djokovics ne focizgasson a magángéppel érkező sztárokkal.

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.