KLEIN RON 2020.04.01 22:19

Kinő jövőre is – Klein Ron jegyzete

 

Ízlés dolga, kinek mi fáj a leginkább: az elhalasztott olimpia és labdarúgó Európa-bajnokság, a félbeszakadó magyar és nemzetközi fociligák, a Formula–1 bizonytalan rajtja, a kézilabda Bajnokok Ligája végjátékának várható elmaradása, a felkészülés arra, hogy a Giro d'Italia után a Tour de France-ot sem rendezik meg ebben az évben...?

 
Törölték az idei wimbledoni tornát – hivatalos

Akinek a tenisz a kedvenc sportága, nyilván most a legszomorúbb, hiszen elmarad a legfontosabb verseny, Wimbledon meg a teljes füves pályás idény, tehát a szezon első feléből négy hónap megy a levesbe – és ez az optimista forgatókönyv. Egyre többen mondják, például az ausztrál szövetség vezetője, Craig Tiley, hogy a tenisz sajátossága, a rengeteg utazás miatt 2020-ban már nem rendeznek meg egyetlen tornát sem.

Mi lesz így a teniszezőkkel, akik hónapokig vagy talán egész évben bevétel nélkül maradnak? Hogyan tudnak majd kvalifikálni a jövőre tolt ötkarikás játékokra? Vajon a legendás Roger Federer kevéssel a 40. születésnapja előtt nekiveselkedik megszerezni az újabb wimbledoni trófeát, megpróbálja kiegészíteni hiányzó gyűjteményét az egyéni olimpiai aranyéremmel, vagy inkább visszavonul?

Tenisz- és sportrajongók körében okkal vetődnek fel a kérdések, ám most nem ezekre kell megtalálnunk a válaszokat. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak, és bár most nem országok csatáznak egymással, a koronavírus a nagy ellenség, történelmileg nézve a bejelentés jól mutatja, milyen időket élünk.

Az angolok rögtön jelezték, a létesítményüket és a teljes felszerelésüket felajánlják az egészségügynek. Hasonló a helyzet New Yorkban, a US Open helyszínén: a Billie Jean King Nemzeti Teniszcentrum kórházként és raktárként üzemel a vészterhes időkben. Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovics is milliókkal támogatja hazája egészségügyi intézményeit, miközben arra kér mindenkit, maradjon otthon. Ez most a legfontosabb üzenet, hiszen a szakemberek javaslatainak betartásával mi magunk is tehetünk azért, hogy mielőbb leküzdjük a járványt, s életünk visszatérjen a régi kerékvágásba.

Szóval, aki teheti, csak akkor hagyja el az otthonát, ha feltétlenül szükséges – és ha már bevásárolni vagy tankolni indul, dobjon be egy Nemzeti Sportot is a kosárba olvasnivalónak!

Wimbledonban meg kinő a fű jövőre is. 

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.

2020.03.07 22:54:22

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A csapattal – és ezt tessék szó szerint venni…

2020.03.07 16:31:37

Tenisz H. Á., K. R.

A magyar teniszválogatott 3–2-re legyőzte Belgiumot, így ott lesz a madridi fináléban.