Juan Martín del Potro ismét a csúcsra tör

Vágólapra másolva!
2009.11.29. 00:33
null
Del Potrót Söderling sem tudta megállítani (fotó: Reuters)
Címkék
Juan Martín del Potro vívja a Roger Federert legyőző Nyikolaj Davigyenkóval a londoni ATP-világbajnokság döntőjét, miután az argentin játékos nagy csatában, három játszmában 6:7, 6:3, 7:6-ra legyőzte a svéd Robin Söderlinget az elődöntőben.


Miután Nyikolaj Davigyenko megverte Roger Federert az elődöntő első mérkőzésén, biztos volt, hogy a világranglista első négy helyezettje közül egy sem jut be a vb fináléjába. Azért, hogy az orosszal megküzdhessen, Juan Martín del Potro és Robin Söderling szállt harcba. Idénybeli és vb-n mutatott formájuk, illetve egymás elleni eredményeik (1–1) alapján is nehéz volt arra tippelni, hogy melyikük lehet esélyesebb a továbbjutásra.

Az első játszma szorosan alakult, ahogy két koncentrált teniszező mérkőzésén lenni szokott, mindkettő elsősorban a saját adogatására ügyelt, ennek ellenére Del Potrónak több lehetősége is lett volna a szett elején brékelni, ám elszalasztotta ezeket.

A rövidítésben pedig látványosan összeomlott az argentin, ekkor ütötte első kettős hibáját, és az alapvonalról is több ki nem kényszerített hibája volt, Söderling pedig köszönte szépen, és 7–1-re megnyerte a tie-breaket.

A második játszma kevésbé színvonalas játékot hozott, Söderling mintha kivárásra játszott volna, Del Potro pedig nehezen szedte össze magát, így ebben az időszakban tulajdonképpen szervapárbajjá egyszerűsödött a mérkőzés. A tandili születésű argentin végül hatodik bréklabdáját értékesítette, így 6:3-ra megnyerte a játszmát.

A döntő szett érdekesen alakult, ugyanis 3:2-nél Söderling kegyetlenül kihasználta első bréklehetőségét, 21 éves ellenfele azonban rögtön megismételte a mutatványt, míg a folytatásban esélyük sem volt az első adogatásaikat 71, illetve 70 százalékban beütő játékosoknak ellenfelük játékának elnyerésére.

A rövidítésben végül Del Potro javára billent a mérleg nyelve (7–3), így a fiatal dél-amerikai US Open-győzelme után újabb nagy siker kapujában áll.
 

 BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (fedett, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
Del Potro (argentin, 5.)–Söderling (svéd, 8.) 6:7, 6:3, 7:6
Davigyenko (orosz, 6.)–Federer (svájci, 1.) 6:2, 4:6, 7:5
 A DÖNTŐBEN
 Del Potro (argentin, 5.)–Davigyenko (orosz, 6.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik