Davigyenko jutott elsőként a londoni döntőbe

Vágólapra másolva!
2009.11.28. 17:30
Címkék
Nyikolaj Davigyenko megnyerte a Londonban zajló ATP-világbajnokság első elődöntőjét, miután három játszmában legyőzte Roger Federert. Az orosz 6:2-re nyerte meg az első játszmát, Federer egyenlített, majd a döntő szettben a legjobb pillanatban brékelve 7:5-re diadalmaskodott a svájci ellen. Ellenfele a fináléban a Juan Martín del Potro–Robin Söderling mérkőzés győztese lesz.

Davigyenko 12 vesztes meccs után győzte le Federert (fotó: Reuters)
Davigyenko 12 vesztes meccs után győzte le Federert (fotó: Reuters)

A Londonban zajló ATP-világbajnokság szombaton az elődöntőkkel folytatódott, az első mérkőzésen az első helyen kiemelt Roger Federer a hatodik helyen rangsorolt Nyikolaj Davigyenkóval csapott össze. Az orosz teniszező legutóbbi 12 mérkőzését elveszítette a svájci klasszis ellen, számára tehát nem sok jóval kecsegtetett a találkozó.

Davigyenko jól kezdte a találkozót, már a harmadik játszmában brékelt, és 4:1-re elhúzott. Ezután Federernek sikerült elnyernie riválisa adogatójátékát, de Davigyenko rögtön visszabrékelt, és végül 6:2-vel abszolválta az első játszmát. Az orosz zsinórban 14 elvesztett szett után nyert újra egyet Federer ellen.

A második játszmában feljavult a svájci játéka, de Davigyenko tartotta vele a lépést. Mindkét teniszező hozta a saját adogatójátékát Federer 5:4-es vezetéséig, majd a svájci a legjobb pillanatban brékelt, és kiegyenlítette szetthátrányát.

A döntő játszmában továbbra is fej fej mellett haladtak a riválisok. Érdekesség, hogy Davigyenko a második adogatása után nagyobb arányban nyerte labdákat, mint az első szerváit követően. 5:5-ig mindkét teniszező hozta a saját adogatását, Davigyenko azonban a legjobb pillanatban brékelt, és mérkőzésért adogatott. Az óriási lehetőséget nem is hibázta el, és győzelmével Federer elleni 12 meccses nyeretlenségi sorozatának vetett véget.

Davigyenko tehát bejutott a vasárnapi döntőbe, amelyben az elődöntő mai másik mérkőzése, a Juan Martín del Potro–Robin Söderling összecsapás győztesével játszik. 

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (fedett, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
Davigyenko (orosz, 6.)–Federer (svájci, 1.) 6:2, 4:6, 7:5
Del Potro (argentin, 5.)–Söderling (svéd, 8.) később

 


SZAVAZÁS

Ki nyeri a férfi teniszezők londoni Mesterek Tornáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik