Henin könyöksérülése miatt ismét visszavonult

Vágólapra másolva!
2011.01.26. 17:01
null
Henin már másodszor vonult vissza a profi tenisztől (Fotó: Action Images)
Címkék
Justine Henin, a 28 éves belga teniszcsillag saját hivatalos honlapján bejelentette: kínzó könyöksérülése miatt (immár másodszor) visszavonul a versenyzéstől.

A belga teniszezőnő saját honlapján jelentette be a hírt, egyúttal elbúcsúzott a szurkolóitól, és sajnálatát fejezte ki, mert nem ilyen visszatérésről álmodott.

JUSTINE HENIN NÉVJEGYE 
Született: 1982. június 1., Liege (Belgium)
Lakóhelye: Marloie (Belgium), Monte-Carlo
Magassága/testsúlya: 166 cm/57 kg
Ütőfogása: jobbkezes
Profinak állt: 1999. január 1.
Visszavonult: 2011. január 26.
Legjobb világranglista-helyezése: 1. (először 2003. október 20-án)
Legjobb eredményei: 43 tornagyőzelem egyesben, ebből 7 Grand Slam (2003: Roland Garros, US Open, 2004: Australian Open, 2005: Roland Garros, 2006: Roland Garros, 2007: Roland Garros, US Open), olimpiai bajnok (2004)

„Az elmúlt hónapokban folyamatosan gyötört a fájdalom. Az orvosok azt mondták, hogy a könyököm nagyon rossz állapotban van, így nem folytathatom a magas szintű teniszt” – közölte Henin.

A volt világelső utolsó meccsét az idei Australian Open harmadik fordulójában játszotta, amelyben két szettben szenvedett vereséget az orosz Szvetlana Kuznyecovától. Henin 2008-ban (világelsőként ) már egyszer visszavonult, és húsz hónap elteltével tért vissza, de olyan maradandót, mint a korábbiakban, már nem tudott alkotni. A mindössze 166 centis teniszező 2003 és 2007 között hét Grand Slam-trófeát gyűjtött, Athénban olimpiai bajnok lett, és 117 héten át vezette a világranglistát.

Tavaly év elején bejutott az ausztrál teniszbajnokság döntőjébe, Wimbledonban viszont könyöksérülést szenvedett, amivel több hónapra kidőlt a sorból. A jelek szerint ez a sérülés egyben karrierje befejezését is jelentette.

„Sokat szenvedtem az elmúlt időszakban a könyököm miatt, de úgy gondoltam, hogy akaraterővel túl tudom magam tenni a fájdalmakon. Teljesen sokkolt a hír, de nem tehetek semmit, el kell fogadnom az orvosok tanácsát” – áll Henin nyílt levelében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik