Fucsovics egyesben, Babos párosban győzött

Vágólapra másolva!
2010.07.04. 16:52
null
Fucsovics révén első ízben nyert a junior fiúk között magyar versenyző (Fotó: MTI)
Címkék
Magyar juniorok sikereinek örülhettünk az Angol nemzetközi teniszbajnokságon: Fucsovics Márton nyerte meg a junior fiúk versenyét, míg Babos Tímea a párosok fináléjában diadalmaskodott amerikai társával.

Az Angol nemzetközi teniszbajnokság junior fiú egyesének döntőjében a 13. helyen kiemelt Fucsovics Márton 1 óra 17 perc alatt, két szettben legyőzte az ausztrál Benjamin Mitchellt, így megnyerte a versenyt.  A junior fiúk között első ízben nyert magyar teniszező Wimbledonban, ráadásul Fucsovics még játszmát sem vesztett. 

Az első szettben 2:1-es vezetésénél több lehetősége is volt elvenni ellenfele adogatását, de nem tudott élni ezekkel, utána pedig elbukta a saját szerváját.

3:3-nál azonban utolérte ellenfelét, majd 5:4-es előnyénél több szettlabdája volt, ám csak a hetediket tudta kihasználni.

Még könnyebb lett volna a dolga, ha nagyobb százalékban üti be az első adogatásait.

A második játszmában 3:0-ra elhúzott Fucsovics, ám Mitchell egyenlíteni tudott. 5:4-es vezetésénél a magyar már a mérkőzésért fogadhatott, és ellenfele nem tudta elviselni a rá nehezedő nyomást, Fucsovics pedig két meccslabdához jutott. Az elsőt még hárította az ausztrál, de a másodiknál hibázott, és ezzel eldőlt a találkozó.

 ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (13 725 000 font, fű)
JUNIOR FIÚ EGYES, DÖNTŐ
Fucsovics (magyar, 13.)–Mitchell (ausztrál) 6:4, 6:4

 

A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea, Sloane Stephens páros a Roland Garros után Wimbledonban is döntőt játszhatott. A magyar, amerikai duó az első kiemelt Irina Kromacseva, Jelina Szvitolina orosz, ukrán párossal találkozott, és három szettben, hátrányból felállva nyerte meg a finálét. 

Az első szettben Babosék 2:1-es vezetésénél a magyar lány elbukta a saját adogatását, de rögtön utána vissza is tudtak brékelni, így jutottak 6:6-ig, amikor következhetett a rövidítés. Itt 7–6-nál Babos már a szettért szervált, de mindkét pontot az ellenfél hozta, ami után az orosz, ukrán kettős 9–7-tel behúzta a játszmát.

A folytatásban három brék is követte egymást, amiből Babosék jöttek ki jobban, 5:2-nél az egyenlítésért adogathattak, és sikerült is kiharcolniuk a döntő szettet. A záró felvonásban a magyar, amerikai duó 3:2-es vezetésénél következett a kulcsjáték, ahol Babosék brékelni tudtak, és innentől már meg sem álltak, 6:2-vel hozták a harmadik szettet.

 ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (13 725 000 font, fű)
JUNIOR LÁNYOK, PÁROS, DÖNTŐ
Babos, Stephens (magyar, amerikai, 4.)– Kromacseva, Szvitolina (orosz, ukrán, 1.) 6:7, 6:2, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik