Federer ismét remekelt, Serenára amerikai szupertini vár

Vágólapra másolva!
2013.01.21. 13:05
null
Roger Federer negyeddöntős az Australian Openen (Fotó: Reuters)
Roger Federer jutott be utolsóként az Australian Open negyeddöntőjébe, miután a nyolcaddöntőben 6:4, 7:6, 6:2-re legyőzte a kanadai Milos Raonicot. A svájci teniszező ellenfele a legjobb nyolc között Jo-Wilfried Tsonga lesz. A nőknél Serena Williams és a címvédő Viktorija Azarenka is továbbment.

 

 

FÉRFIAK

Andy Murraynek 92 percre volt szüksége ahhoz, hogy legyőzze a kissé fáradtnak tűnő Gilles Simont (a francia az előző körben honfitársát, Gaël Monfilst búcsúztatta maratoni, ötszettes csatában) három szettben. A brit teniszező 37 perc után behúzta az első szettet, majd az egyre jobban fáradó Simon a harmadik játszmában kis híján feladta a meccset, ám a nyújtás után folytatni tudta.

A harmadik kiemelt Murray második meccslabdáját kihasználta, ezzel továbbjutott, a negyeddöntőben egy újabb francia, Jérémy Chardy vár rá. Simon a Murray elleni meccs után elmondta: „fájdalmas másfél órát töltöttem a pályán, egyre csak rosszabb lett, ráadásul tudtam, hogy ha Andy ellen nem száz százalékot nyújtok, nincs esélyem”.

A francia csatát Jo-Wilfried Tsonga nyerte Richard Gasquet ellen, a 27 esztendős teniszező ismét remekül adogatott, első szerváinak több mint 80 százalékából pontot szerzett, s 37 nyerőt ütött a mérkőzésen. Tsonga és Chardy révén két francia játékos lesz a legjobb nyolc között.

Roger Federer jutott utolsóként – sorsolásából adódóan – a negyeddöntőbe, a kanadai Milos Raonicot búcsúztatta a korábbi világelső. Raonic kiválóan szervált, 19 ászt ütött, ám a svájci klasszis magabiztosan győzte le ellenfelét. Az első szettben Raonic hárított több bréklabdát, majd a tizedik gémben kettős hibát ütött, így Federer jutott szettlabdához, amit ki is használt.

A második játszmában mindketten magabiztosan hozták adogatásaikat, a rövidítésben azonban Federer összpontosított jobban, így kétszettes előnyre tett szert. A harmadik játszmában Raonicban már nem igazán volt átütőerő, a korábbi világelső könnyedén nyert, ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol Tsonga vár rá, akit korábban nyolcszor legyőzött három vereség mellett.

NŐK

Wozniacki csak árnyéka volt önmagának a nyolcaddöntőben (Fotó: Reuters)
Wozniacki csak árnyéka volt önmagának a nyolcaddöntőben (Fotó: Reuters)

A korábbi világelső Caroline Wozniacki Szvetlana Kuznyecovától kapott ki, a dán teniszező igencsak feszültté vált a bíró döntései miatt, többször reklamált a mérkőzés folyamán. Az orosz játékos ellenfele a nyolc között a címvédő Viktorija Azarenka lesz, aki mindössze két gémet veszített a nyolcaddöntőben.

Azarenkáék ágán egy amerikai negyeddöntőt is rendeznek, melyben Serena Williams ellenfele Sloane Stephens lesz. A harmadik helyen kiemelt Serena Williams Marija Kirilenkót győzte le könnyedén, két játékot veszítve (6:2, 6:0). Az 57 percig tartó mérkőzésen az amerikai első szerváinak több mint 90 százaléka jó volt, ráadásul akadt köztük néhány olyan is, amelynek sebessége meghaladta a 200 kilométer per órát.

Serena ellenfele 19 éves honfitársa, Stephens lesz, aki sokak szerint olyan sikeres lehet, mint a Williams nővérek. Stephens Bojana Jovanovszkit búcsúztatta. A döntő szettben mindketten bajlódtak saját szervájukkal, a szerb teniszező az amerikai meccslabdájánál rontott, így a 29. kiemelt jutott tovább.

Az amerikai szupertini, Stephens – aki sajtótájékoztatóin gyakran használja a közösségi médiában is népszerű „like” szót – nehéz utat járt be eddigi karrierje során. Apja, John Stephens (aki egyébként szintén élsportoló volt, futójátékos volt az NFL-ben) a 2009-es US Open előtt hunyt el egy autóbalesetben. Sloane a temetés után repült New York-ba, ahol részt vett a Grand Slam-versenyen, és a selejtező első körében kiesett. Azóta villámléptekben tör előre a világranglistán, 2010 végén a legjobb 200-ban volt, ezt az évet harmincnyolcadikként kezdte. Edzőpartnerével, Sam Querreyvel kötött egy baráti fogadást, hogy 2013-ban még előrébb lép a rangsorban.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE
(30 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Chardy (francia)–Seppi (olasz, 21.) 5:7, 6:3, 6:2, 6:2
Murray (brit, 3.)–Simon (francia, 14.) 6:3, 6:1, 6:3
Tsonga (francia, 7.)–Gasquet (francia, 9.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2
Federer (svájci, 2.)–Raonic (kanadai, 13.) 6:4, 7:6, 6:2
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA, ÁGRAJZ SZERINT
Djokovics (szerb, 1.)–Berdych (cseh, 5.)
Ferrer (spanyol, 4.)–Almagro (spanyol, 10.)
Chardy (francia)–Murray (brit, 3.)
Tsonga (francia, 7.)–Federer (svájci, 2.)
NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Kuznyecova (orosz)–Wozniacki (dán, 10.) 6:2, 2:6, 7:5
S. Williams (amerikai, 3.)–Kirilenko (orosz, 14.) 6:2, 6:0
Stephens (amerikai, 29.)–Jovanovszki (szerb) 6:1, 3:6, 7:5
Azarenka (fehérorosz, 1.)–Vesznyina (orosz) 6:1, 6:1
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA, ÁGRAJZ SZERINT
Azarenka (fehérorosz, 1.)–Kuznyecova (orosz)
S. Williams (amerikai, 3.)–Stephens (amerikai, 29.)
Li Na (kínai, 6.)–A. Radwanska (lengyel, 4.)
Makarova (orosz, 19.)–Sarapova (orosz, 2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik