Federer és Djokovics is bemelegített

Vágólapra másolva!
2010.05.24. 16:12
null
Federer simán jutott tovább (Fotó: Reuters)
Címkék
Könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését a svájci Roger Federer az idei Roland Garroson. A világelső az ausztrál Peter Luczakot verte meg három játszmában. Novak Djokovics a kazah Jevgenyij Koroljov ellen jutott tovább, míg a nők egyes versenyétől búcsúzott Czink Melinda.

A világelső játszott a világranglista 71. helyezettjével a Roland Garros férfi egyesének első fordulójában. A két játékos közti különbség pedig a mérkőzésen is megmutatkozott: Roger Federer három szettben könnyedén nyert az ausztrál Peter Luczak ellen.

Pedig a mérkőzés elején még tartotta a lépést az ausztrál a rekord Grand Slam-tornagyőztessel. A svájci ekkor még nem tudott nyomást helyezni riválisára, 5:4-es vezetésnél azonban a legjobbkor elnyerte Luczak adogatójátékát, ezzel meg is volt az első játszma.

A második és a harmadik szett aztán jóval simábban alakult. Federer könnyedén került a 2. fordulóba, ahol a kolumbiai Alejandro Fallával találkozik.

Novak Djokovics is sikerrel vette az első akadályt. A szerb teniszező a kazah Jevgenyij Koroljovnak ugyan engedélyezett egy szettet, összességében azonban Federerhez hasonlóan simán jutott tovább.

Az első játszmát könnyedén nyerte meg 27 perc alatt 6:1-re Djokovics, aki azonban a második szettben kétszer is elveszítette adogatását, így Koroljov egyenlített. Az utolsó két játszmában már nem volt esélye a kazah játékosnak.

A nők mezőnyében Czink Melinda két játszmában szenvedett vereséget a német Julia Görgestől az első fordulójában, így búcsúzott a továbbbi küzdelmektől.

A világranglistán 58. helyezett magyar teniszező az első játékát csak 0:4 után nyerte meg, és végül el is veszítette az első szettet. A folytatásban 3:3-ig együtt haladtak, ekkor azonban Czink elvesztette az adogatását, és innen már nem volt visszaút. A mérkőzés egy óra 8 percig tartott.

FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS
(16 807 400 euró, salak) 
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ
Federer (svájci, 1.)–Luczak (ausztrál) 6:4, 6:1, 6:2
Djokovics (szerb, 3.)–Koroljov (kazah) 6:1, 3:6, 6:1, 6:3
FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS
(16 807 400 euró, salak)
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Julia Görges (német)–Czink Melinda 6:2, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik