Federer 60 perc alatt átgázolt Nadalon

Vágólapra másolva!
2011.11.22. 22:47
null
Federer élete egyik legjobb meccsét produkálva győzte le Nadalt (Fotó: Action Images)
Címkék
A Londonban zajló ATP-világbajnokság második fordulójában a címvédő Roger Federer könnyedén, két szettben legyőzte Rafael Nadalt, ezzel a svájci klasszis bejutott az elődöntőbe. A mérkőzés pontosan 60 percig tartott.

 

Federer nem túl jól kezdte a Nadal elleni gigantikus küzdelmet, hiszen rögtön kettős hibával nyitott. A svájci klasszis ezután javított, és remek első adogatásainak köszönhetően behúzta a gémet. 3:2-ig fej-fej mellett haladtak a felek.

A hatodik játékban Federer három bréklabdához jutott, amelyek közül rögtön az elsőt ki is használta, és elvette spanyol ellenfele adogatását. A hetedik gémben a svájci teniszező semmire hozta szervagémét, így Nadalnak a szettben maradásért kellett adogatnia. Ez nehézkesen ment a korábbi spanyol világelsőnek, végül Federer szélesre ütött egy fonákot, így Nadal szépített (3:5).

A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN

Jo-Wilfried Tsonga a nyitó fordulóban kikapott a címvédő Roger Federertől, ám elődöntőbe jutási esélyeit jelentősen növelte Mardy Fish legyőzésével. Az első szettben fej-fej mellett haladtak a felek, a rövidítésben azonban a francia bizonyult jobbnak.

A második játszmában Fish rögtön lebrékelte Tsongát, ám ezután a francia teniszező mindent elsöprő játékot mutatva hat gémet nyert zsinórban, s ezzel eldöntötte a mintegy 1 óra 29 percig tartó mérkőzést.

A kilencedik gémben sem találta Federer játékának ellenszerét Nadal, a svájci időnként tetszetős tenisszel hozta adogatását, s ezzel megnyerte az első szettet 6:3-ra.

A második szettben Federer ott folytatta, ahol az első szettben abbahagyta: az első gémben elvette ellenfele adogatását, majd sajátját egy ásszal fejezte be, így 2:0-ra meglépett. A szurkolók egy „Pszt! A zseni dolgozik" feliratú drapériát tettek ki, amely nem Nadalnak szólt...

A harmadik játékban ismét sokat rontott Nadal, s ezt ellenfele ki is használta, és elvette adogatását. A szenzációs formában teniszező Federer a következő gémet behúzta, többek között remek első szerváinak köszönhetően – ezek 80 százalékából pontot csinált –, így 4:0-ra vezetett.

Az ötödik gémben több bréklabdát hárított Nadal, majd 40:40-nél két remek fonákot küldött pályára Federer, így 5:0-ra meglépett és a mérkőzés megnyeréséért adogathatott. Federernek a mérkőzésen a hetedik ásza két meccslabdát jelentett, amelyből rögtön az elsőt értékesítette a svájci, miután Nadal szélesre ütött egy fonákot.

Az ötszörös bajnok Federer így könnyedén, két szettben legyőzte Rafael Nadalt, ezzel bejutott az ATP-vb elődöntőjébe. Ez volt a két teniszező 26. összecsapása, a spanyol 17–9-re vezet.

„Meglepő eredmény született. Minden jót kívánok Rafának a hátralévő mérkőzéseken. Elégedett voltam a játékommal, az utolsó csoportmeccsen már nem lesz teher a vállamon” – nyilatkozta Roger Federer a találkozó után, amelyről több külföldi portál is azt írta, a svájci élete egyik legjobb játékát produkálta.

TENISZ ATP-VB, LONDON
EGYES
B-CSOPORT
Federer (svájci, 4.)–Nadal (spanyol, 2.) 6:3, 6:0
KORÁBBAN
Jo-Wilfried Tsonga (francia, 6.)–Mardy Fish (amerikai, 8.) 7:6, 6:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik