Fed-kupa: vitába keveredett a szövetséggel, nem játszik a klasszis

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.29. 18:27
Elina Szvitolina vitába keveredett hazája sportági szövetségével és sérülésre hivatkozva lemondta szereplését az ukrán női teniszválogatott lengyelországi Fed-kupa-mérkőzésein.

A szövetség szerint a világranglistán hetedik Szvitolina és Dajana Jasztremszka eredetileg vállalták a játékot, ám később visszaléptek, miután ügynökük „észszerűtlen pénzügyi követeléseket” támasztott.

„A nemzeti csapatban való játéknak hazafiasság és elkötelezettség kérdésének kellene lennie, tiszteletnek az ukrán sport iránt” – áll a szövetség közleményében.

A 24 éves Szvitolina a közösségi oldalán úgy fogalmazott, valóban zajlottak „pénzügyi egyeztetések”, ám a visszalépésében a döntő tényező a nyak- és vállfájdalma volt, amely már a későbbi győztes japán Oszaka Naomi elleni Australian Open-negyeddöntőben is hátráltatta.

Szvitolina és Jasztremszka távollétében Leszja Curenko, Katerina Kozlova, Marta Kosztyuk és Nadija Kicsenok alkotja majd az ukrán Fed-kupa-válogatottat, amely a viadal honlapja szerint az észt, a bolgár és a svéd csapattal mérkőzik jövő szerdától szombatig Zielona Górában, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik