Fed-kupa: Jani Réka gyors sikerrel nyitott a lettek ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.07. 17:29
Megvan az első, idegnyugtató győzelem a lettek elleni Federation-kupa mérkőzésen. Az előzetes célként kitűzött bennmaradás szempontjából kulcsfontosságú párharc első meccsén Jani Réka (253. a világranglistán) 62 perc alatt 6:0, 6:4-re legyőzte a lett Jelena Ostapenkót.

A magyar játékos nagyon taktikusan kezdett a felnőttek között ugyan csak 705., de a junior-világranglistán 16. Ostapenko ellen, ami kifizetődő volt. A 16 éves lett lány az első szettben bivalyerős ütéseivel csak elvétve talált pályát, így kevesebb, mint fél óra alatt 6:0-val meglett a kisebb vállsérüléssel küszködő Janinak az első szett. Aztán a folytatásban Ostapenko javult, a magyar lány azonban továbbra is tartotta magát a stratégiához, jól mozgatta ellenfelét, és mindent visszaadott. Ami ennél is fontosabb: a szerváját egyszer sem veszítette el, ellenfeléét pedig 4:4-nél elvette. Így az euro-afrikai-zóna 1. csoportjának csoportmérkőzéses tornáján kulcsfontosságú győzelemmel segítette közelebb a bentmaradáshoz (a csoport utolsó helyének elkerüléséhez) a magyar csapatot.

„Megfogadtam előre, hogy a kezdésig ki sem jövök a csarnokba, mert akkor mindenki jött volna a meccs előtt, hogy kötelező a győzelem. Izgultam, főleg a második szett elején, mert tudtam, hogy nem fog végig annyit hibázni, mint az első játszmában. Nagyon örülök ennek a győzelemnek, főleg azok után, hogy a románok elleni egyéni meccsem nem úgy sikerült, ahogy terveztem” – utalt arra Jani, hogy szerdán Sorana Cirstea (26.) ellen 47 perc alatt 6:1, 6:0-ra kapott ki.

Babos Tímea (83.) Diana Marcinkevica (216.) ellen biztosíthatja be a mieink győzelmét a második egyéni meccsen.

FEDERATION-KUPA, EURO-AFRIKAI-ZÓNA, 1. CSOPORT, BUDAPEST
4. játéknap. B-csoport: Magyarország–Lettország 1:0 – részeredmény (Jani Réka–Ostapenko 6:0, 6:4)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
D csoport, 3. forduló
Fehéroroszország–Bulgária 2:1
Portugália–Törökország 2:1
A végeredmény: 1. Fehéroroszország 3 győzelem/0 vereség, 2. Portugália 2/1, 3. Törökország 1/2, 4. Bulgária 0/3

Később
B csoport, 2. forduló:
Nagy-Britannia–Románia
A csoport, 3. forduló:
Belgium–Horvátország
Hollandia–Luxemburg

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik