Fed-kupa: háromból három – Gálfi és Bondár után a páros is nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.07. 21:02
null
Bondár pályafutása legnagyobb győzelmét aratta (Fotó: twitter.com)
A magyar női teniszválogatott győzelemmel folytatta szereplését Szlovénia ellen a Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában az egyesült királyságbeli Bathban: előbb Gálfi Dalma nyert 68 perc alatt Kaja Juvan ellen, majd Bondár Anna aratott szenzációs győzelmet a világranglista-86. Dalila Jakupovic ellen, végül a párost is megnyerték a mieink: Jani Réka Luca a válogatottban most bemutatkozó Nagy Adriennel az oldalán diadalmaskodott.  A mieink pénteken a házigazda britek ellen a csoportgyőzelemért léphetnek pályára.

A női világranglista 311. helyén álló Gálfi Dalma feltartóztathatatlanul játszik Bathban: miután tegnap a 171. helyen álló görög Valentini Grammatikopulut 6:0, 6:3-ra megverte, ma ismét nála jóval előrébb rangsorolt ellenfelet győzött le: a 169. helyezett Kaja Juvan ellen 6:1, 6:4-re nyert 68 perc alatt.

Az első játszmát ma is imponáló magabiztossággal, mindössze 25 perc alatt vágta zsebre a veszprémi születésű 20 éves magyar lány: 2:1 után kétszer is elvette ellenfele adogatójátékát, miközben saját szervajátékánál a 18 éves szlovénnak mindössze öt pontot adott az egész szettben.

A második játszmát már nem uralta ennyire Gálfi, igaz, 1:1 után jól fogadva brékelőnybe került, ám ezt azonnal vissza is adta, s 2:2 után mindketten rendre hozták saját szervajátékukat – bár Gálfi négy bréklabdát is kihasználatlanul hagyott.

Végül 4:4-et követően sikerült ismét elvennie a szlovén lány adogatását – ráadásul most elsőre kihasználta a bréklehetőséget –, és három jó adogatással a lehető leggyorsabban le is zárta a mérkőzést.

Gálfi győzelme után nem sokkal következett Bondár Anna, a világranglista 224. helyén álló 21 éves lány váratlanul jól helytállt az első játszmában a világranglista-86. Dalila Jakupovic ellen.

Mindketten fegyelmezett játékkal hozták a saját adogatásaikat, ám egy-egy alkalommal mindketten bréklehetőséghez jutottak a 36 percig tartó első szettben. Kettejük közül a szlovén lány volt az, aki ki is tudta az adódó lehetőséget használni, hogy előnybe kerüljön, s ez elég is volt a játszma 6:4-es megnyeréséhez.

A második szettben viszont fordult a kocka, Bondár 2:1 után már nem engedte ellenfelének, hogy újabb játékot nyerjen, és mindössze 26 perc alatt 6:1-gyel egyenlített.

A döntő játszma pedig ismét Bondárról szólt: 1:1 után első bréklabdáját kihasználva előnybe került, amit a végéig meg is tartott, sőt, 4:2-nél két újabb lehetősége volt elvenni Jakupovic szervajátékát, ám ezek kihasználatlanok maradtak. Bondár azonban nem tört össze a kihagyott lehetőség miatt, és 6:4-re megnyerte a harmadik játszmát, ezzel a mérkőzést is.

Bondár Anna pályafutása során először győzött le a világranglistán legjobb száz közé tartozó teniszezőt, ráadásul ezzel a sikerrel arról is gondoskodott, hogy holnap a magyar válogatott a csoportgyőzelemért lépjen pályára a házigazda britek ellen.

Végül aztán a páros is három játszmás magyar győzelmet hozott: az eredetileg jelölt Gálfi Dalma helyett a válogatottban most bemutatkozó Nagy Adrienn kapott lehetőséget Jani Réka Luca oldalán és a nap leghosszabb mérkőzésén 2 óra 8 perc játékot követően végül 7:6 (7–3), 4:6, 6:2-re győzni tudott.

FED-KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA I-ES CSOPORT
A2-ES CSOPORT, 2. FORDULÓ
Magyarország–Szlovénia 3–0

Gálfi Dalma–Kaja Juvan 6:1, 6:4
Bondár Anna–Dalila Jakupovic 4:6, 6:1, 6:4
Jani Réka Luca, Nagy Adrienn–Nina Potocnik, Nika Radisic 7:6 (7–3), 4:6, 6:2

A csoport másik mérkőzésén
Nagy-Britannia–Görögország 3–0

A csoport állása: 1. Nagy-Britannia 2 győzelem (6–0), 2. Magyarország 2 gy. (5–1), 3. Görögország 2 vereség (1–5), 4. Szlovénia 2 v. (0–6)

A másik Bath-i négyesben Szerbia, Horvátország, Törökország és Grúzia csap össze. A kvartettekből a csoportgyőztesek jutnak tovább, ők játszanak szombaton azért, hogy pályára léphessenek a világcsoport II rájátszásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik