Fed-kupa: a Papp László Sportarénában lesz a döntő torna

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.12.03. 11:21
A Papp László Sportarénában rendezik jövő áprilisban a női tenisz Fed-kupa döntőjét.

A Magyar Teniszszövetség keddi sajtóközleménye szerint a szervezet a kormányzattal karöltve már elkezdte a finálé előkészítését, melynek nemcsak jövőre, hanem 2021-ben és 2022-ben is Budapest lesz a házigazdája.

„A szervezési munkákkal jól haladunk, folyamatosak a szakmai egyeztetések a Nemzeti Sportügynökség kollégáival, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy a nemzetközi női tenisz igazi ünnepének adjon otthont Budapest jövő tavasszal – mondta Richter Attila, a Magyar Teniszszövetség főtitkára, a Fed-kupa-döntő versenyigazgatója. – Biztosak vagyunk abban, hogy a magyar Fed-kupa-csapat számára is nagy lökést jelenthet, hogy a rendezésnek köszönhetően alanyi jogon vehet részt a döntőben, és hazai pályán versenyezhet a világ legjobb válogatottjaival, remélhetőleg a legerősebb összeállításában” – tette hozzá a szövetség főtitkára.

A hírlevélből kiderül, hogy a döntő sorsolását február 11-én tartják a Szépművészeti Múzeumban, Billie Jean King, a Fed-kupa nemzetközi nagykövete, a történelem egyik legjobb női teniszezője részvételével.

Az újjászervezett Fed-kupa selejtezőit február 7-8-án vívják, és a nyolc győztes csatlakozik az április 14. és 19. közötti, 12 csapatos finálé biztos résztvevőihez: a házigazda magyarokhoz, az idén döntős ausztrálokhoz és franciákhoz, valamint a szabadkártyás csehekhez.

Az összdíjazás 12 plusz 6 millió dollár: előbbiből a játékosok, utóbbiból a szövetségek részesülnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik