Fed-kupa: a csehek a végső győzelem kapujában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.10. 19:23
null
Az első nap után 2–0-ra vezetnek a csehek (Fotó: AFP)
A házigazda cseh válogatott 2–0-ra vezet a női tenisz Fed-kupa döntőjében, mivel a prágai finálé első felvonásán Barbora Strycová szetthátrányból fordítva legyőzte az amerikai Sofia Kenint, majd Katerina Siniaková két játszmában nyert Alison Riske ellen.

 

A Fed-kupa történetének két kiemelkedő válogatottja csap össze egymással, hiszen az Egyesült Államok a 30. fináléjára készült, 18 sikerével rekordernek számít, míg a cseheknek ez a 12. fináléjuk, eddig 10-szer is nyertek, a legutóbbi hét évből pedig ötször is ők örülhettek.

Kisebb meglepetésre a világranglista 52. helyén álló Sofia Kenin révén az amerikai csapat kezdte jobban a meccset, az első szettben kétszer is visszabrékelve rövidítésben a második szettlabdáját értékesítette (6:7, 5–7).

A folytatásban viszont a tavaly januárban még a 16., de még most is a 33. helyen álló Barbora Strycová akarata érvényesült, a második felvonást simán megnyerte (6:1), majd a harmadikban is vezetett már 4:1-re, végül csak kozmetikázni tudott ellenfele (6:4).

A másik szombati egyesre Katerina Siniaková (31.) és Alison Riske (63.) között került sor. A hazai lány nehezen hozta az első két adogatását, de az első bréket így is ő tudta bemutatni, majd ellépett 4:1-re. Itt kicsit megakadt a szekere, de Riske visszabrékelése után újabb sikeres fogadójátékot mutatott be, ezután pedig szervájával lezárta a szettet (6:3).

A második felvonásban az amerikai került 3:1-es előnybe, de rögvest visszajött Siniaková (3:3), sőt, 5:5-nél újabb jó fogadással fordított, így 6:5-nél a győzelemért adogatott. Ezt sikertelenül tette, de a rövidítésben gyorsan ellépett 6–1-re, a második meccslabdájával pedig már élt (7:6, 7–2).

Sikerével a cseh válogatott 2–0-ra vezet, így vasárnap elég egy meccset megnyernie, hogy 2016 után újra a csúcsra érjen.

TENISZ FED-KUPA
DÖNTŐ, PRÁGA
CSEHORSZÁG–EGYESÜLT ÁLLAMOK 2–0

Strycová–Kenin 6:7 (5–7), 6:1, 6:4
Siniaková–Riske 6:3, 7:6 (7–2)
VASÁRNAP
Siniaková–Kenin
Strycová–Riske
Siniaková, Krejcíková–Collins, Melichar

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik