Ezúttal Berdych nyerte a döntő rövidítést

Vágólapra másolva!
2011.11.23. 18:07
null
Ezúttal Tomás Berdych örülhetett a végén (Fotó: Reuters)
Címkék
Tomás Berdych hétfőn döntő szett rövidítésben maradt alul Novak Djokoviccsal szemben a férfiteniszezők londoni világbajnokságán, a csoportkör második fordulójában viszont ugyanilyen körülmények között legyőzte az Andy Murray visszalépése után beugró Janko Tipszarevicset.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint ki nyeri meg az ATP-vb-t?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Tipszarevics csak tartalékként utazott el Londonba, de Andy Murray visszalépése miatt a csoportkör második fordulójában aktivizálnia kellett magát. A Novak Djokovicstól meccslabdáról kikapó Berdych elleni előző öt meccséből négyet megnyert – az idén a US Openen és Montrealban, tavaly Szerbiában, 2004-ben pedig Stockholmban –, legutóbb azonban, a párizsi mesterversenyen a cseh diadalmaskodott.

Most Tipszarevics kezdett jobban, rögtön brékkel nyitott, majd még egyszer elvette ellenfele adogatását, és rendkívül meggyőző játékkal 6:2-re megnyerte a szettet.

A második játszmában 4:3-ig mindketten hozták a szervájukat, ekkor Tipszarevics megingott, amit Berdych kihasznált, és végül 6:3-mal egyenlített.

A döntő felvonás a lehető legszorosabbra sikerült, brékelni egyikük sem tudott, így rövidítésre került sor. Ebben először a szerb jutott mérkőzéslabdához 6–5-nél, ám nyerő helyzetben néhány centivel szélesre ütötte a labdát. Ezután kettős hibával juttatta meccslabdához Berdychet, aki élt a lehetőséggel – az elbotló Tipszarevics hiába próbált lábra állni többször is, nem sikerült neki, a földön fekve nézte, ahogy ellenfele lezárja a meccset –, így elkönyvelhette első győzelmét a tornán.

TENISZ ATP-VB, LONDON
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Berdych (cseh, 7.)–Tipszarevics (szerb, 9.) 2:6, 6:3, 7:6 (8–6)
AZ 1. FORDULÓ EREDMÉNYEI
Djokovics (szerb, 1.)–Berdych (cseh, 7.) 3:6, 6:3, 7:6 (7–3)
Ferrer (spanyol, 5.)–Murray (brit, 3.) 6:4, 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik