Ez igen! Babosék magabiztosan jutottak be az Australian Open döntőjébe

KLEIN RON (Melbourne), BORBÉLY LÁSZLÓ (közvetítés)KLEIN RON (Melbourne), BORBÉLY LÁSZLÓ (közvetítés)
Vágólapra másolva!
2019.01.23. 03:08
null
Babos Tímeáék magabiztos sikerrel jutottak be a péntek reggeli döntőbe (Fotó: Twitter/HUNtennis)
Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán bejutott az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női párosversenyének döntőjébe, mivel az elődöntőben egy szorosabb és egy sima szettben legyőzte az amerikai  Jennifer Brady, Alison Riske kettőst. A címvédő ellenfele a péntek 6 órakor kezdődő fináléban a Stosur, Csang Suaj ausztrál, kínai kettős lesz.

 

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (62 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Brady, Riske (amerikai) 6:4, 6:2
Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai)–Strycová, Vondrousová (cseh) 7:5, 4:6, 7:5
A DÖNTŐBEN
Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai)–Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)

A második kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó két szettben, 6:4, 6:2-re győzte le a Jennifer Brady, Alison Riske párost a Margaret Court Arenában. Az amerikaiak nagy meglepetésre jutottak az Australian Open elődöntőjébe, de lebecsülni semmiképpen sem lehetett őket, hiszen a legjobb négy közé vezető úton a negyedik és a hetedik kiemeltet is búcsúztatták, kiváló formában szerepeltek, és érthetően az önbizalmukkal sem volt problémájuk.

Babosék viszont címvédőhöz méltón teljesítettek, a fontos labdamenetekben nagyszerűen koncentráltak: az első szettben négyből egy fogadóelőnyt értékesítettek, miközben a magyar teniszező adogatójátékánál hét (!) bréklabdát hárítottak, így 46 perc alatt 6:4-gyel húzták be az első játékrészt.

A folytatás is kiválóan alakult, hiszen a magyar, francia páros azonnal elvette Riske szervagémét, míg Mladenovic erőt demonstrálva simán nyerte meg a sajátját – biztos, ami biztos, Babos egy remek tenyeressel értékesített egy újabb bréklabdát, így aztán 6:4, 3:0-nál, jelentős előny birtokában ülhettek le a játékosok pihenni. Innentől pedig már csak az volt a kérdés, meddig tart a mérkőzés: bár Babos a nyolcadik bréklabdát már nem tudta hárítani, de rögtön utána Brady sem hozta a saját adogatását, végül 1 óra 20 perc alatt 6:4, 6:2 lett a vége.

Babos Tímea tehát készülhet a pénteki, magyar idő szerint reggel 6 órakor kezdődő fináléra, ez lesz a 25 éves magyar teniszező hetedik Grand Slam-döntője: női párosban négyszer, vegyes párosban kétszer jutott el a végső összecsapásig, és egyszer, a tavalyi Australian Openen győzött. Most itt a lehetőség az újabb sikerre, Babos és Mladenovic ellenfele az ausztrál Samantha Stosur és a kínai Csang Suaj lesz.

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik