Eddig sima: Murray és Federer meggyőző belépője

Vágólapra másolva!
2010.11.21. 22:54
null
Murray belépője jóra sikerült...
Két sima szettben Andy Murray nyerte meg a londoni tenisz ATP-világbajnokság nyitómérkőzését. A skót kiválóság 1 óra és 20 percnyi játék után 6:2, 6:4-re diadalmaskodott svéd riválisával, Robin Söderlinggel szemben. Az esti meccsen Roger Federer nem kímélte David Ferrert, a svájci világklasszis 6:1, 6:4-re diadalmaskodott.

Eddig sima: nem sok izgalom akadt a londoni ATP-világbajnokság első napján. A szorosabb összecsapást Andy Murray és Robin Söderling mérkőzése ígérte, de a hazai közönség buzdítását bíró skót könnyedén győzött nyolcvan perc alatt.

Söderlingnek mindössze egyszer volt esélye elnyerni a mérkőzésen Murray adogatását – a második szett hatodik játékában –, és a skót a játék minden elemében jobb volt. Murray remekül védekezett, kíméletlen elütésekkel és szemtelen ejtésekkel nehezítette Söderling dolgát, aki összesen annyit tudott elérni, hogy a második játszmát szorossá tette – majd mehetett gratulálni a 17500 néző ünnepelte Murraynek.

„Taktikailag kiváló meccs volt, úgy érzem, nagyon okosan játszottam. A második szettben Robin sokszor védekezésre kényszerített, de kiküzdöttem a győzelmet. A pálya nagyon lassú ahhoz képest, hogy fedett, a nyesések nem pattannak fel magasra, az ejtésekkel is bátran próbálkozhattam" – értékelt Murray.

„Kiválóan szervált, ezzel kicsit meg is lepett, rengeteg első adogatást beküldött, ráadásul nagyszerűen védekezett. Amikor felléptem a hálóhoz, rendszeresen kiváló ütésekkel válaszolt" – így Söderling.

...és Federer is meggyőző volt (Fotók: Reuters)
...és Federer is meggyőző volt (Fotók: Reuters)

Este Roger Federer gondoskodott arról, hogy az O2 Arena népe – a lelátón ülő Diego Maradonával és Ronnie O'Sullivannel együtt – viszonylag hamar hazaindulhasson: a svájci 4:0-val indított Ferrer ellen, és a spanyol hiába használta ki első bréklehetőségét, ezután rögtön elbukta szerváját – 5:1. A meccs képéről sokat elmond, hogy Ferrer hat gém alatt már 14 ki nem kényszerített hibánál tartott... Federer végül simán, 6:1-re behúzta az első játszmát.

A második szett elején Ferrer nem ragadt be, legalábbis eleinte tartani tudta a lépést, de Federer 2:2-nél megvillant és elnyerte a spanyol adogatását. Ferrernél alighanem megszólalt a vészcsengő, mert a következő játékban kétségbeesetten küzdött az egyenlítésért és bréklabdáig is eljutott, de végül Federer hozta a gémet, ezzel 4:2-es előnyt szerzett.

Innen már „csak" ki kellett szerválni a mérkőzést, és a svájci sztárnak ez össze is jött, bár 4:3-nál Ferrer eljutott egyenlőig.

A spanyol teniszező hozta a szerváját 5:3-nál, így Federernek adogatnia kellett a győzelemért – nem ingott meg, bár Ferrernek bréklehetőségei voltak, így magabiztos sikerrel zárta az első napot.

TENISZ ATP-VB
EGYES  
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ  
Söderling (svéd, 4.)–Murray (brit, 5.) 2:6, 4:6
Federer (svájci, 2.)–Ferrer (spanyol, 7.) 6:1, 6:4
PÁROS  
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ  
B. Bryan, M. Bryan (amerikai, 1.)–Melzer, Petzschner (osztrák, német, 8.) 6:3, 7:5
Dlouhy, Paes (cseh, indiai, 4.)–Frystenberg, Matkowski (lengyel, 6.) 3:6, 6:7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik