Djokovics sorsa Ferrer és Berdych kezében

Vágólapra másolva!
2011.11.25. 17:59
null
Djokovics este Ferrer-szurkoló lesz (Fotó: Reuters)
Címkék
Janko Tipszarevics legyőzte honfitársát, a világelső Novak Djokovicsot a Londonban zajló ATP-világbajnokságon. A szerb teniszezők csatáját a sérülés miatt visszalépő Andy Murray helyett beugró Tipszarevics három szettben nyerte meg. Djokovics azonban így is továbbjuthat még, ehhez az kell, hogy az esti mérkőzésen David Ferrer legyőzze Tomás Berdychet.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint ki nyeri meg az ATP-vb-t?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Egy dolog biztos volt a két szerb összecsapása előtt: akármi is lesz az eredmény, nem dől el, hogy Djokovics vagy Tomás Berdych jut-e tovább a csoportból David Ferrer mellett. Az Andy Murray visszalépése után szóhoz jutó Tipszarevics kikapott első mérkőzésén, így nem volt esélye az elődöntőre, ennek ellenére maximálisan odatette magát.

Az első szettben ez még nem látszott, Djokovics egyszer elvette ellenfele adogatását, a sajátját pedig mindig hozni tudta, így 6:3 lett a javára. Tipszarevics a második játszma közepén jutott először brékponthoz, és 3:2-nél élni is tudott vele. Ez még nem volt elég neki, ugyanis a következő szervajátékát elbukta, ám nem esett kétségbe, az első kettős hibáját elkövető Djokovics segítségével ismét brékelőnybe került, és 6:3-mal egyenlített.

Lendületét megőrizte, a harmadik szett elején rögtön elvette Djokovics adogatását, ezután pedig magabiztosan menetelt a győzelem felé. A világelsőnek 5:3-nál szerválnia kellett a mérkőzésben maradásért, ám nem járt sikerrel, így pályafutása során először vereséget szenvedett jó barátjától, aki negyedik próbálkozásra verte meg őt.

Djokovics 2010 márciusa óta először veszített el két mérkőzést egymás után.

Djokovicsnak tehát el kellett könyvelnie idei hatodik vereségét is – a londoni vb-n már a másodikat –, ám még így is bejuthat az elődöntőbe. Ennek az a feltétele, hogy Ferrer este nyerjen Tomás Berdych ellen. Ha a cseh játékos győz, ő jut tovább.

TENISZ ATP-VB, LONDON
Tipszarevics (szerb, 9.)–Djokovics (szerb, 1.) 3:6, 6:3, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik