Djokovics: Életem legnehezebb meccsét nyertem meg

Vágólapra másolva!
2012.01.30. 13:58
null
Djokovics megvédte címét az Australian Openen (Fotó: Reuters)
Címkék
Novak Djokovics élete meccsének nevezte a Rafael Nadal ellen megnyert Australian Open döntőjét. A vasárnapi finálé maratoni, ötszettes küzdelmet hozott, melyet közel hat óra alatt tudott behúzni a szerb teniszező. A világelső hozzátette: a mérkőzés után már ünnepelni sem maradt ereje. A spanyol sztár veresége ellenére sem volt csalódott a találkozó után.

Hét perc híján hat óráig tartott a 2012-es Australian Open döntője – mely így minden idők leghosszabb Grand Slam-fináléja lett –, melyet Novak Djokovics öt szettben megnyert Rafael Nadal ellen, ezzel megvédte címét.

„Már maga tény egészen hihetetlen, hogy közel hat óráig teniszeztünk. Könnybe lábad a szemem, ha arra gondolok, hogy ez volt minden idők leghosszabb Grand Slam-döntője – nyilatkozta Novak Djokovics a mérkőzés után. – Többször is volt rá lehetőségem, hogy négy szettben nyerjek, de Nadal megérdemelte a döntő játszmát, melyet mindketten megnyerhettünk volna."

„Mindketten erőn felül teljesítettünk. Néha talán csak a szerencse döntött, és az, hogy ki akart jobban. Nem tudom, meddig juthatok el karrierem során, de mindenre készen állok" – tette hozzá a szerb világelső.

Nadal zsinórban hetedszer kapott ki Djokovicstól, ráadásul minden alkalommal egy-egy torna fináléjában veszített. A spanyol úgy érezte a melbourne-i finálé közben, hogy soha sem lesz vége a meccsnek.

„Körbenézel, látod az órát, eltelt három, majd négy, majd öt óra. Azt hittem, sosem lesz vége ennek a mérkőzésnek – mondta Rafael Nadal. – Ennek ellenére nagyon élveztem a játékot, mindig is hangsúlyoztam, hogy szeretek szenvedni. Ha egészséges vagy és kellően elhivatott, akkor szereted ezt."

„Ez egy olyan vereség volt, amely után kifejezetten boldog voltam. Úgy gondolom, hatalmas show volt. Nyerni akartam, de elégedett vagyok a játékommal, megvoltak a lehetőségeim a világ legjobb játékosa ellen. Agresszívabban teniszeztem, mint valaha, az első adogatásaim is rendre bejöttek. Nem voltak mentális problémáim, nem úgy, mint tavaly. Talán még soha nem mondtam ennyi pozitív dolgot egy vereség után" – tette hozzá a spanyol klasszis.

Nadalnak a mérkőzés után még egy viccre is futotta az erejéből: megkérdezték tőle, hogy visszanézve milyennek látná a Djokovics elleni meccset, amire azt felelte: csak az összefoglalót nézné meg.

A DÖNTŐ LEGHOSSZABB LABDAMENETE


AUSTRALIAN OPEN
(25 000 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 2.) 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik