Davis-kupa: Wawrinka győzelmét Federer „herdálta el”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.21. 16:36
null
Ilyen sokan még nem láttak a helyszínen hivatalos teniszmérkőzést (Fotók: Reuters)
Stanislas Wawrinka négy szettben legyőzte Jo-Wilfried Tsongát, ezzel a svájci válogatott 1–0-ra vezetett a hazai pályán játszó franciák ellen a tenisz Davis-kupa lille-i döntőjében. A második mérkőzésen Gaël Monfils nagyon simán legyőzte Roger Federert. Az első nap után 1–1 az állás.

 

TSONGA–WAWRINKA

Wawrinka a legutóbb mérkőzésén igen bosszantó körülmények között (négy meccslabdát elherdálva) kapott ki Roger Federertől az ATP-vb elődöntőjében, amelyben állítólag honfitársa felesége is felbőszítette, a franciák bánatára azonban pénteken már teljesen tiszta fejjel lépett pályára.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Davis-kupát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Lille futballcsapatának stadionjában sportági rekordot jelentő 27 432 néző foglalt helyet – az előző csúcsot a 2004-ben Sevillában lejátszott Dk-döntő állította fel 27 200 fővel.

Ha az amúgy fedett létesítményben mért 12 fokos hőmérséklet nem is fagyasztotta a mosolyt a francia szurkolók arcára, megtette ezt Wawrinka, aki az első szettben csak egy játékot vesztett.

Tsonga a második játszmában viszonylag könnyen egyenlített, ám ekkor örülhetett utoljára, a következő két szett ismét Wawrinkáé lett, így 3–3-ra alakította a Tsonga elleni mérlegét, ami azonban sokkal fontosabb, hogy ezzel Svájc került előnybe a fináléban.

Stanislas Wawrinka örül a Tsonga elleni győzelmének
Stanislas Wawrinka örül a Tsonga elleni győzelmének

 

MONFILS–FEDERER

Hiába mondta le az ATP-vb döntőjét Federer, úgy látszik, nem tudta kipihenni magát, illetve nem épült fel teljesen a sérüléséből a Davis-kupa fináléjára. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy Gaël Monfils nagyon simán hozta az első játékot a korábbi világelső ellen. A francia 22 nyerő ütéssel és 6:1-gyel abszolválta az első játszmát.
Hirdetés

Monfils agresszívan játszott, kilenc ászt ütött az első szettben, 17 jó első adogatásából mindig pontot csinált. Federernek ezzel szemben kilenc ki nem kényszerített hibája volt, 31 perc alatt vesztette el az első szetteT.

Federer a második játszmában már valamivel jobb volt, de ez csak arra volt elegendő, hogy az 1:1-nél elveszített adogatójátékát követően újabb bréket ne engedjen Monfilsnak. A francia azonban saját szerváinál ekkor is rendkívül magabiztos volt, így 6:4-re megnyerte a második szakaszt is.

Érezhető volt, hogy Federer ezúttall nem tud visszajönni, a harmadik szett is alig több mint fél órán át tartott. A svájci kétszer is elbukta adogatójátékát, Monfils stílusosan egy brékkel fejezte be a mérkőzést.

A szombati páros mérkőzésen a házigazdáktól a Julien Benneteau–Richard Gasquet, a vendégektől pedig a Marco Chiudinelli–Michael Lammer kettős szerepel majd. A zárónapon Federer kezd Tsongával, az ötödik összecsapás pedig Wawrinkáé és Monfilsé lesz.

DAVIS-KUPA
DÖNTŐ (Lille, salak)
FRANCIAORSZÁG–SVÁJC 1–1
PÉNTEKI MÉRKŐZÉSEK

Gaël Monfils–Roger Federer később 6:1, 6:4, 6:3
Jo-Wilfried Tsonga–Stanislas Wawrinka 1:6, 6:3, 3:6, 2:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik